Sälj med oss - Vi når rätt köpare på rätt sätt

Om Berggren & Hörle

Din personliga mäklare i Täby

Vi som arbetar på Berggren & Hörle Fastighetsmäklare har vuxit upp i Täby. Vi kan varenda gata, de härligaste badplatserna och de finaste promenadstråken. Vi har koll på varje centrum och område, de närmaste förskolorna, kommunikationerna och de viktiga kontakterna. Därför har vi valt att arbeta med bostäder just här, för att vi har kunskapen och känslan som gör att vi kan lyfta fram ditt hem på bästa sätt. Hos oss får du en personlig mäklare som erbjuder högre kvalitet hela vägen. Efter varje uppdrag ska vi – och du – veta att vi gjort precis allt för att skapa bästa möjliga affär, oavsett om du ska sälja en villa eller en lägenhet. Det är vår filosofi och vårt löfte till dig.

Sofia Hörle grundare Berggren & Hörle Fastighetsmäklare
Presentation
Det här är Sofia Hörle

Hur kom du in på fastighetsmäklarbanan från början?
– Jag hade gått ut gymnasiet och var osäker på om jag skulle läsa ekonomi eller juridik. Under tiden jobbade jag extra som assistent på en mäklarfirma. Chefen på mäklarfirman tyckte att jag skulle gå mäklarutbildningen istället, och eftersom jag trivdes så superbra gjorde jag det. Så det var lite av en tillfällighet som jag aldrig har ångrat.

Vad är det du älskar med att vara mäklare?
– Jag älskar mötet med människor, energin som det ger och att få hjälpa kunder att hitta sitt nya hem. Det är ett jobb som ger väldigt mycket tillbaka när både säljare och köpare blir nöjda. Att vara mäklare är också bredare och mer omväxlande än många kanske tänker på, med allt från byggkunskap och inredning till ekonomi, juridik och marknadsföring. Trots att uppdraget i grunden är affärsmässigt blir det ofta djupt personligt när det handlar om människors hem.

Vilken är den mest spännande förändringen du har upplevt under dina 30 år inom fastighetsförsäljning?
– När internet kom! Det gav helt nya möjligheter att nå ut och marknadsföra lägenheter och fastigheter. Innan dess fanns det bara tidningsannonser vilket idag känns väldigt avlägset, fast det egentligen inte var så längesedan.

Täby är ditt expertområde. Vad är det som gör denna plats så speciell för dig och dina kunder?
– För mig är det närheten till hav, sjöar och natur, samtidigt som Stockholms innerstad ligger bara 20 minuter bort. Andra saker som både jag och kunderna uppskattar är att Täby har en blandad bebyggelse där alla kan hitta ett hem som passar just dem, och att det finns bra service och kommunikationer.

Kan du dela med dig av en rolig och minnesvärd episod från något av dina uppdrag?
– Oj, det finns många historier att berätta, men en extra rolig händelse var när vi sålde en lägenhet till en ung tjej. Redan vid kontraktsskrivningen märkte vi att säljaren och den unga tjejen kom väldigt bra överens. De bytte till och med kontaktuppgifter vilket inte är så vanligt. När det var dags för tillträde någon månad senare kom de tillsammans in på kontoret. Vi noterade snabbt att de verkade känna varandra väldigt bra. Det slutade med att vi fick sälja om lägenheten strax efter tillträdet då de flyttade ihop i en större lägenhet. De gifte sig inte så långt senare och har nu flera barn.

Att sälja villor och lägenheter kräver olika strategier. Vad ser du som de viktigaste skillnaderna?
– För båda är läget helt avgörande men för en lägenhetsköpare är planlösningen och föreningens ekonomi väldigt viktiga. För en villaköpare är det betydligt lättare att till exempel förändra en planlösning, där är istället fastighetens skick en avgörande faktor.

Att välja mäklare handlar mycket om förtroende. Hur bygger du förtroende hos dina kunder?
– Kunder söker inte bara efter ett hem utan också en trygg upplevelse. Att vara väldigt påläst om allt från fastighetens skick till avstånd till förskola och kommunikationer är viktigt. Eftersom jag är uppvuxen i Täby kan jag verkligen det mesta som är värt att veta om kommunen. Erfarenheten tror jag också är en viktig trygghetsfaktor för kunderna, och att jag förmedlat fastigheter och lägenheter i 30 år gör att det nog inte finns en enda fråga eller situation som jag inte har varit i.

Om du fick ge en ny säljare ett råd för att maximera chansen till både snabb försäljning och bästa pris?
– Förberedelserna är väldigt viktiga för att resultatet ska bli bra. Så se till att kontakta en mäklare så fort tanken på att eventuellt sälja dyker upp. Då kan vi guida och ge råd om allt från rätt tidpunkt till vad som är viktigast att fokusera på när det gäller just dig och din bostad.

Till sist, om du inte var fastighetsmäklare, vad tror du att du skulle syssla med idag?
– Jag tror att jag skulle vara trädgårdsmästare, jag älskar vackra miljöer oavsett om det handlar om byggnader eller deras omgivningar!

Resultat som talar för sig själva

Vi är stolta över att stå för över 30 procent av de högsta slutpriserna i Täby.* Det är siffror som ingen annan mäklarfirma verksam i Täby kan matcha. Men våra resultat beror varken på slump eller tur, utan på att vi väljer att ha färre uppdrag för att kunna lägga mer tid och engagemang på varje kund, varje hem, varje detalj. Från fotografering, förberedelser och skräddarsydd marknadsföring till att kunna svara på alla tänkbara frågor på en visning. Så skapar vi förutsättningar för att prestera toppresultat år efter år, i knivskarp konkurrens.

Nöjda kunder är vår marknadsföring

De flesta av våra kunder kommer i kontakt med oss via tidigare kunder och deras rekommendationer. För oss är det ett bevis på att vi har lyckats och att det lönar sig att jobba på det sätt vi tror på, och som vi tycker är roligast – att gå de extra milen för varje kund och se det unika i varje uppdrag. Berggren & Hörle Fastighetsmäklare lyssnar på dig från de första frågorna och fram till det påskrivna kontraktet. Längs vägen jobbar vi stenhårt för att nå rätt köpare och komma till ett avslut där alla parter är nöjda.

Våra expertområden i Täby

* Enligt Hemnets statistik i februari 2024 har Berggren Hörle sålt 5 av de 15 husen och lägenheterna med högst slutpris i Täby kommun.