Välkommen till Täby Kyrkby
Områden

Täby Kyrkby

Täby Kyrkby är Täbys nordligaste del som gränsar mot Vallentuna och grönområden. Det är ett historiskt område och en av Täbys lugnaste delar, med lantligt och naturnära läge samtidigt som det finns bra tillgång till kommunikationer med bussar och Roslagsbanan. Bebyggelsen i Täby Kyrkby består av mestadels småhus. I Täby Kyrkby finns även skolor och förskolor samt närservice i Täby Kyrkby centrum, bland annat mataffär, mysiga Café Kardemumma och apotek.

Täby Kyrkby – Täbys historiska vagga
Det var i Täby Kyrkby som Täby först befolkades och här finns ett rikt historiskt arv i form av runstenar och andra fornlämningar. Täby kyrka, som kyrkbyn tillhörde, härstammar från 1200-talet och har vackra kalkmålningar bevarade där särskilt ett av motiven, ”Djävulen spelar Schack med döden” användes av Ingmar Bergman i filmen ”Det sjunde inseglet”. Kombinationen av historiska omgivningar och modern livskvalitet gör Täby Kyrkby speciellt.

Vi kan Täby Kyrkby – och hela Täby
Vi som jobbar på Berggren & Hörle Fastighetsmäklare är själva uppväxta i Täby och har sålt bostäder här i drygt 25 år. Därför kan vi Täbys alla delar, deras olika karaktär, fördelar och bostadsområden på detaljnivå. Vi har järnkoll på de bästa badplatserna, de finaste promenadstråken, det mysigaste fiket, vilka förskolor som ligger närmast eller vem du ska ringa för en båtplats. Personlig kunskap som är omistlig när det handlar om att värdera din bostad och lyfta fram alla fördelar.

Vare sig du vill sälja din bostad eller hitta ett nytt hem i Täby Kyrkby, är du varmt välkommen med dina frågor! Kontakta oss på 08 665 00 13 eller Sofia Hörle direkt på 070 722 43 39.

Tidigare försäljningar i området