Måsvägen 3

279.0 m2

7 rum

Utgångspris

17 950 000 kr
Intresseanmälan
 • Beskrivning

  Unik och charmig villa med högt läge, underbar sjöutsikt och omkring 200 meter till badplats – välkommen till ett drömhem för storfamiljen, med många sällskapsrum, mysig vindsvåning och lummig, insynsfri trädgård med flera uteplatser. Utsikten och det havsnära läget ger en härlig skärgårdskänsla med direkt närhet till Värtans bad och strandpromenad. Samtidigt är det nära till Näsbypark centrum med service och kommunikationer.

  Totalytan på hela 380 kvm är fördelad över en väldigt bra planlösning, där den mindre delen omfattar kök, allrum/stor matsal, sovrum och badrum, och den större delen omfattar ett vidsträckt vardagsrum med fantastisk sjöutsikt, ytterligare ett allrum samt två rejäla sovrum. Det finns också ett mycket fint uterum/glasveranda intill köket. Eldstad finns i både vardagsrum och allrum/matsal.

  Villan har dessutom både källarplan och övervåning som tillför ännu fler rum. Övervåningen är helt öppen och kan disponeras som antingen ett enda stort allrum/vindsateljé, föräldraavdelning eller delas av till två sovrum. I källarplan finns ytterligare en stor sällskapsdel/gillestuga, nyrenoverad tvättstuga, bastu och duschrum, groventré samt klädkammare, verkstad, matkällare och förråd.

  Den ursprungliga villan byggdes på 30-talet och tillbyggdes 1969, vilket har skapat en fin lösning med två hus i diagonal som gör att bostaden upplevs om möjligt ännu större.

  Ett stort antal renoveringar och förbättringar har gjorts de senaste åren, bland annat av badrum/våtrum, kök, golvbyten, borttagning av väggar för att skapa större sovrum och ommålning utvändigt f för att nämna några exempel. Se komplett renoveringslista.

  Tomten ligger som sagt högt och fritt, vilket ger en sagolik utsikt mot Värtan, främst från vardagsrummets panoramafönster men även från den södra sidan. Trädgården är lummig och präglas av vacker grönska och färgprakt av flera sorters blommor. Här finns även ett växthus där man kan odla tomater, kryddor och blommor.

  Måsvägen ligger perfekt på sjösidan i Näsbypark med närhet till både Värtan och Näsbyparks centrum. På några minuter promenerar du ner till Värtan och Kråkudden med sandstrand och klippbad, strandpromenad och båthamnar, och åt andra hållet är det gångavstånd till Näsbypark centrum där det finns service, butiker och kommunikationer. I närområdet finns också allt annat man kan önska, som förskolor och skolor, idrottsanläggningar och golfbana.

  Detaljer

  • Beskrivning

   Entrén till det större huset leder dig in i ett yteffektivt kapprum med klinkergolv och gäst-wc samt platsbyggd sitt- och förvaringsbänk. Härifrån når du direkt det stora vardagsrummet, en magisk sällskapsdel med panoramafönster mot Värtan, öppen spis och vidsträckta ytor som öppnar för mycket gästfrihet. På gavelsidan går du ut på terrassen som har soligt söder- och västerläge samt glasräcken monterade 2020.

   I anslutning till hallgången finns ett rymligt badrum, helkaklat med ljusa klinker på golvet och i den upphöjda badkars-/duschdelen, samt två stora vita tvättställskommoder. Stora huset fortsätter sedan med två sovrumsavdelningar på varsin sida, båda mycket rymliga med gott om plats för skrivbord eller fåtöljer. I hörnet ligger nästa allrum, perfekt som bibliotek med fönster mot uterummet.

   Allrummet ansluter till den mindre husdelen där du tar ett par trappsteg upp till ett härligt allrum, alternativt matsal, bibliotek/salong, med en central eldstad. Köket bredvid allrummet förnyades 2012 och är stilrent med vit skåpinredning, mörka bänkskivor, moderna vitvaror och snyggt kakel i arbetsdelen. En fin detalj är de inbyggda hyllorna för kokböcker.

   Köket har sin egen uteplats i form av det utsökta uterummet, helt inramat av fönster och smäckra ramar och räcken i trä. Här håller man gärna till under svala sommarkvällar eller när det regnar och man ändå vill uppleva sjöutsikten, trädgården och grönskan utanför. En trappa från uterummet leder ner till trädgården där det finns ytterligare uteplatser, bland annat en stenläggning för vilstolar.

   Lilla huset omfattar även ett rymligt sovrum, ett elegant badrum i vitt och svart med dubbel tvättställskommod, samt en stor hall med trapphus till övervåningen. Hallen utgör också en ”andra ingång” till bostaden från den norra gavelsidan.

   Övervåningen är en mysig vindsstudio med vitt snedtak och synliga takbjälkar. Vindsrummet kan disponeras som ett eller två rum. En möjlighet är att nyttja den som avskild föräldraavdelning med både master bedroom och arbetsrum, det kan även bli gästavdelning eller en stor hobbyateljé. Härifrån har du även fin sjöutsikt.

   I källarplanet finns ytterligare gemensamhetsytor i form av det rymliga allrummet, med häftiga betongglasfönster på kortsidan och generösa ytor för soffor, fåtöljer, hemmabio med mera. Förutom biosalong kan detta bli tonårslya eller eventuellt delas av till fler sovrum, gym med mera. Vita väggar och vitt tak gör rummet ljust och trivsamt.

   Även i källarplanet finns en fin och fräsch badrumsdel med klinkergolv, ljusa kakelplattor samt betongglasvägg till duschen. Det finns även en bastu med helkaklade vita väggar. Den väl tilltagna tvättstugan är renoverad 2020 med klinkergolv och ny inredning. Intill tvättstugan finns både matkällare och klädkammare. Övriga utrymmen är groventré och ett stort förråd.

  • Fakta
   Fastighetsbeteckning

   TÄBY NÄSBYPARK 31:9

   Objektstyp
   Villa
   Typkod
   220 - Småhusenhet, bebyggd
   Adress

   Måsvägen 3

   Postnummer
   183 57
   Postort

   Täby

   Distrikt

   Täby

   Område

   Näsbypark - Sjösidan

   Boarea
   279.0 m2
   Boarea enligt

   Mätning 2020-05-31

   Biarea
   101.0 m2
   Tomtareal/mark
   1502.0 m2
   Tomtareal enligt

   Lantmäteriet

   Total areal
   1502.0 m2
   Tomtbeskrivning

   Stor, härlig trädgårdstomt med plana gräsytor och delvis berg i dagen. Här finns många vackra växter och träd bl.a. rhododendron, Hortensia, lavendel, rosor, syren och magnolia för att nämna några.

   Antal rum
   7
   Antal sovrum
   4
   Max antal sovrum
   6
   Energideklaration
   Status: Energideklaration är utförd
   Utfördes: Onsdag 17 aug 2022
   Energiklass: C
   Taxering
   Taxeringsår: 2023
   Taxeringsvärdet är: Fastställt
   Värderingsår: 1969
   Taxeringsvärde byggnad: 4 879 000 kr
   Taxeringsvärde totalt: 9 879 000 kr
  • Byggnadsfakta
   Standardpoäng
   32
   Byggår
   1930-talet
   Om-/tillbyggnadsår

   1969

   Grund

   Betongplatta och torpargrund

   Tak

   Betongpannor

   Fasad

   Tegel och träpanel

   Fönster

   Isolerglaskassetter

   Utvändiga plåtarbeten

   Plåt

   Stomme

   Trä

   Vatten

   Kommunalt vatten

   Avlopp

   Kommunalt avlopp

   Uppvärmning

   Bergvärme

   Värmeanläggning
   Ålder: 2008
   Ventilation

   Självdrag

   Huvudsäkring

   25 A

   Skorsten

   Murad skorsten

   Parkering

   Parkering finns för 2-3 st bilar.

   Övriga byggnader

   Uteförråd för trädgårdsredskap samt ett mysigt växthus.

   TV/Internet

   Fiber finns indraget.

   Utförda renoveringar

   Fastigheten är fortlöpande renoverad sedan 2000. För mer detaljerad information om utförda renoveringar se bifogad bilaga upprättad av säljaren under DOKUMENT.

  • Pantsättningar & Inteckningar
   16st inteckningar på totalt 6 035 000 kr
  • Ekonomi
   Elkostnad
   3 739 kr/månad
   Vatten och avlopp
   502 kr/månad
   Renhållning
   234 kr/månad
   Summa driftskostnader
   4 476 kr/månad
   Fastighetsskatt
   9 287 kr/år
   Beskrivning av kostnader

   Den totala elkostnaden avser både hushållsel samt uppvärmning och är inklusive allt (elhandel, nätavgift, energiskatt och moms). Beräkningen är enligt elpriset den 8/3/ 2023.

   Personer i hushållet
   2
   Årlig elförbrukning
   20978 kWh/år

   Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

  • Område

   Näsby Park - Sjösidan är Täbys mest eftertraktade del. Framförallt för närheten till Värtan men även för villaområdets trivsamma karaktär med blandad bebyggelse. Här finns allt från toppmoderna villor till äldre fastigheter från tidigt 1900-tal. Härliga promenadstråk utmed vattnet, Näsaängsbadet strax nedanför huset och intill badet finns även tennisbanor. För båtintresserade finns Näsbyvikens Båtsällskap med plats för 650 båtar. Även nära till Djursholms golfklubb. Vackra Näsby Slott erbjuder rum för möten, hotellverksamhet, festlokal, bröllop och aktiviteter såsom afternoon tea och after work. Vid Näsby Slott ligger även SATS gym.

   I Näsbypark Centrum finns bland annat Park Café och Café Gateau, matvaruaffär, flera butiker, apotek, restaurang, husläkare, samt ett populärt bibliotek.

   Mycket bra kommunikationer. Närmast är Roslagsbanans ändhållplats vid Näsbypark Centrum. Även bra bussförbindelse med 617 och 619 till Täby Centrum.

   I Näsbypark finns många skolor, exempelvis Slottsparksskolan (F-3). Norskolan (F-3) och Näsbyparksskolan (4-9). Här finns även Internationella engelska skolan. Det finns även ett flertal förskolor. För detaljerad information se gärna www.taby.se

  • Rättigheter & Belastningar

   Planer och bestämmelser

   Byggnadsplan (Beslutsdatum: 1935-07-16, Senast ändrad: 2019-06-19)

   Rättigheter last

   Avtalsservitut: TUNNEL - SE BESKRIVNING

   Rättigheter last

   Avtalsservitut: VILLA OCH ÅRLIG AVGÄLD - SE BESKRIVNING

   Avtalsrättigheter

   Avtalsservitut VILLA OCH ÅRLIG AVGÄLD

   Avtalsrättigheter

   Avtalsservitut TUNNEL

  Områdesbeskrivning

  Näsby Park - Sjösidan är Täbys mest eftertraktade del. Framförallt för närheten till Värtan men även för villaområdets trivsamma karaktär med blandad bebyggelse. Här finns allt från toppmoderna villor till äldre fastigheter från tidigt 1900-tal. Härliga promenadstråk utmed vattnet, Näsaängsbadet strax nedanför huset och intill badet finns även tennisbanor. För båtintresserade finns Näsbyvikens Båtsällskap med plats för 650 båtar. Även nära till Djursholms golfklubb. Vackra Näsby Slott erbjuder rum för möten, hotellverksamhet, festlokal, bröllop och aktiviteter såsom afternoon tea och after work. Vid Näsby Slott ligger även SATS gym.

  I Näsbypark Centrum finns bland annat Park Café och Café Gateau, matvaruaffär, flera butiker, apotek, restaurang, husläkare, samt ett populärt bibliotek.

  Mycket bra kommunikationer. Närmast är Roslagsbanans ändhållplats vid Näsbypark Centrum. Även bra bussförbindelse med 617 och 619 till Täby Centrum.

  I Näsbypark finns många skolor, exempelvis Slottsparksskolan (F-3). Norskolan (F-3) och Näsbyparksskolan (4-9). Här finns även Internationella engelska skolan. Det finns även ett flertal förskolor. För detaljerad information se gärna www.taby.se

  Ansvarig mäklare

  Assisterande mäklare

  Karta

 • Planritningar

 • Övrigt

  Erbjudande boendekalkyl

  Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.
 • Ansvarig mäklare

  Assisterande mäklare

test
Följ oss gärna på instagram @berggrenhorle

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!