Måsvägen 25A

231.0 m2

6 rum

Utgångspris

17 500 000 kr
Intresseanmälan
 • Beskrivning

  Varmt välkommen till en mycket smakfull och välskött villa på en av sjösidans populäraste gator, med gångavstånd till både Värtan och Näsbyparks centrum där Roslagsbanans Näsby Parkslinje har sin ändhållsplats. Villan är både välplanerad och elegant, med alla faciliteter som går att önska sig – från öppen spis och bastu till en sagolik utemiljö med stort pooldäck, solig altan och mysig trädgård med både äppelträd och päronträd.

  Altanen närmast huset har utgång både från köket och vardagsrummet, och sträcker ut sig i ett stort trädäck med optimalt läge mot väster. På övervåningen finns dessutom en balkong med utblick över altanen, pooldäcket och trädgården.

  Bostaden utmärks av generösa sociala ytor på bägge våningarna och ett fantastiskt ljusinsläpp från stora spröjsade fönster, bland annat i vardagsrummets burspråk. Här finner du även ett riktigt stort och inbjudande kök med exklusiv interiör och en väl tilltagen matsalsdel. Vardagsrummet är både storslaget och hemtrevligt, med två rumsdelar som ger en naturlig uppdelning i sällskapslounge och bibliotek/tv-rum.

  Sovrummen är samlade på övre plan och omfattar två fina barnrum och en lyxig föräldradel med dressing room och badrum en suite. Ett favoritrum är extrarummet ovanpå garaget, som kan disponeras på många sätt – kontor, gästdel, ateljé för att nämna några exempel. Detta rum byggdes till 1988 och nås både från förrådet i garagebyggnaden och master bedroom.

  Interiören är genomgående fräsch och stilren, med ljusa färger och gedigna materialval. De vackra spegeldörrarna med spröjs och den praktfulla öppna spisen bidrar till en både representativ och charmig miljö. Förutom sofistikerad och stilfull design kännetecknas villan som sagt av flera bekvämligheter som både förgyller och förenklar livet, allt från bastu till frikostiga förvaringsutrymmen, samt bergvärme som ger kostnadseffektiv uppvärmning.

  Villan är byggd 1982 av nuvarande ägare och huset är mycket välhållet och omsorgsfullt renoverat genom åren, bland annat med nytt kök, nytt badrum och pool. Även trädgården är en fröjd för ögat, välvårdad och trivsam med berg i dagen och fin växtlighet utöver äppelträden som blommar ljuvligt på våren.

  Sist men inte minst är läget mycket attraktivt i Täbys populäraste område –Sjösidan i Näsbypark, med skärgårdskänsla 20 minuter från city! Måsvägen har i sin tur en av Sjösidans bästa placeringar, med närhet till både Värtan och Näsbyparks centrum. Närhet även till Näsaäng och Kråkudden med sandstrand och klippbad, och här finns även strandpromenad och båthamnar. Åt andra hållet är det gångavstånd till centrum där det finns service, butiker och kommunikationer. Även förskolor och skolor, idrottsanläggningar, golfbana och utflyktsmål som Näsby Slott finns i närområdet.

  Detaljer

  • Beskrivning

   Entrén leder in i en luftig och välkomnande hall med ljusa klinkerplattor och bra utrymme för klädavhängning i det separata kapprummet. Innanför kapprummet ligger sedan ett rymligt duschrum med bastu.

   Från hallen når du de maffiga gemensamhetsytorna som domineras av vardagsrummet, där hörnan omgiven av fönster ger ett sagolikt ljusinsläpp. I den mindre salongen har du istället en ståtlig öppen spis. Köket är från 2017 men ser fortfarande ut att vara nästan nybyggt, med högkvalitativ inredning från Tibro, bänkskivor och stänkväggar i Carrara-marmor och utsökta detaljer som beslagen i mässing och läder. Ett drömkök för alla som gillar att laga mat och umgås kring goda middagar!

   Bakom köket ligger tvättstugan som är ovanligt ljus tack vare två fönster och den spröjsade skjutdörren till köket, som dessutom sparar plats. Tvättstugan har klinkergolv och snygga överskåp samt solid bänkskiva. Här finns även ytterligare förvaring med snygg skåpsinredning.

   Altanen närmast huset utgör en både djup och långsträckt veranda som rymmer såväl små som större sällskap till grillkvällar. Det svartlackade trädäcket är både elegant och behagligt att gå på med bara fötter. Tack vare tomtens storlek har poolen och pooldäcket kunnat placeras längre ut i trädgården, så att det blir en egen uteplats.

   Trappan till övervåningen tar dig till ett stort övre allrum med rikligt ljusinsläpp från två håll. Här kan barnen få sin egen stora sällskapsdel, eller så blir det ett spatiöst familjerum för lek och hemmabio, allt i en mysig miljö med platsbyggda bokhyllor och ljusa väggar. Balkongen mot trädgården ger ytterligare en solig och skön oas där man gärna sitter och njuter av kvällssolen.

   På ena sidan om allrummet ligger ett mysigt master bedroom med två takfönster och access till ett dressing room och ett eget badrum – ett lyxigt badrum med stora melerade klinkerplattor, separat badkar, rymlig duschdel med glasvägg samt väl valda badrumsmöbler.

   På motsatt sida ligger två bra barnrum med snedtak och plats för skrivbord med mera förutom säng. Det ena sovrummet har en alkov i anslutning, vilket ger möjlighet för två yngre barn att ha varsin sovdel här.

   Sist men inte minst har du extrarummet/ateljén ovanpå garaget, som ger möjligheter att erbjuda långväga besökare ett avskilt gästrum. Alternativt kan det nyttjas som kontor/arbetsrum för både jobb och fritidsintressen, eller en urmysig tonårsdel. Allrummet har takfönster och går helt i vitt, inklusive trägolvet. Rummet nås både från garaget och master bedroom, men den ingången kan man förstås stänga igen eller låta bli att använda.

  • Fakta
   Fastighetsbeteckning

   TÄBY NÄSBYPARK 25:17

   Objektstyp
   Villa
   Typkod
   220 - Småhusenhet, bebyggd
   Adress

   Måsvägen 25A

   Postnummer
   183 57
   Postort

   Täby

   Distrikt

   Täby

   Område

   Näsbypark - Sjösidan

   Boarea
   231.0 m2
   Boarea enligt

   Mätning

   Boareabeskrivning

   Enligt fastighetstaxeringen är boarea 183 m² samt biarea 21 m².

   Biarea
   31.0 m2
   Tomtareal/mark
   1352.0 m2
   Tomtareal enligt

   Lantmäteriet

   Total areal
   1352.0 m2
   Tomtbeskrivning

   Tomten omgärdas av en sommargrön häck och innanför växer 6 st äppelträd, 1 päronträd och 2 st körsbärsträd. På framsidan av huset finns lagerhäggs buskar, rododendron och lavendel.

   Antal rum
   6
   Antal sovrum
   4
   Energideklaration
   Status: Energideklaration är utförd
   Utfördes: Fredag 14 apr 2023
   Energiklass: D
   Taxering
   Taxeringsår: 2023
   Taxeringsvärdet är: Fastställt
   Värderingsår: 1982
   Taxeringsvärde byggnad: 3 912 000 kr
   Taxeringsvärde totalt: 8 894 000 kr
  • Byggnadsfakta
   Standardpoäng
   42
   Byggår
   1982
   Om-/tillbyggnadsår

   1988

   Grund

   Betongplatta på mark

   Tak

   Betongpannor

   Fasad

   Mexisten (kalksandsten) samt träpanel

   Fönster

   3-glasfönster isoler

   Utvändiga plåtarbeten

   Plåt

   Stomme

   Träreglar

   Bjälklag

   Trä

   Vatten

   Kommunalt vatten året om

   Avlopp

   Kommunalt avlopp

   Uppvärmning

   Bergvärmepump samt Direktverkande el (Direktverkande el endast i garagebyggnaden)

   Värmeanläggning
   Ålder: Bergvärmepump 2014
   Ventilation

   Mekanisk frånluft

   Huvudsäkring

   25 A

   Skorsten

   Murad skorsten

   Radonkommentar

   Fastigheten är radonmätt med långtidsmätning 2020-02-04-2020-04-14 till ett årsmedelvärde på 120 Bq/m³

   Parkering

   Garage samt parkering för två bilar framför garaget.

   Övriga byggnader

   Garage med intilliggande förråd samt allrum ovan garaget. Redskapsbod.

   TV/Internet

   Fiber finns indraget.

   Utförda renoveringar

   Fastigheten är löpande renoverad sedan byggnadsåret. För mer detaljerad information om utförda renoveringar se bifogad frågelista under DOKUMENT.

   Här följer några exempel på utförda renoveringar:

   -Ny träpanel balkong 2020

   -Byte av samtliga elcentraler 2019

   -Renovering av pool och pooldäck 2019

   -Nytt kök från Tibro 2017

   -Nytt badrum övre plan 2015

   -Bergvärme installerad 2014

  • Pantsättningar & Inteckningar
   11st inteckningar på totalt 4 785 000 kr
  • Ekonomi
   Elkostnad
   3 603 kr/månad
   Vatten och avlopp
   497 kr/månad
   Renhållning
   234 kr/månad
   Summa driftskostnader
   4 335 kr/månad
   Fastighetsskatt
   9 287 kr/år
   Beskrivning av kostnader

   Den totala elkostnaden avser både hushållsel samt uppvärmning och är inklusive allt (elhandel, nätavgift, energiskatt och moms). Beräkningen är enligt elpriset den 24/4/ 2023.

   Personer i hushållet
   2
   Årlig elförbrukning
   20096 kWh/år

   Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

  • Område

   Näsby Park - Sjösidan är Täbys mest eftertraktade del. Framförallt för närheten till Värtan men även för villaområdets trivsamma karaktär med blandad bebyggelse. Här finns allt från toppmoderna villor till äldre fastigheter från tidigt 1900-tal. Härliga promenadstråk utmed vattnet, Näsaängsbadet inte långt från huset och intill badet finns även tennisbanor. Även närliggande Kråkudden med klippor och brygga inbjuder till bad.

   För båtintresserade finns Näsbyvikens Båtsällskap med plats för 650 båtar. Även nära till Djursholms golfklubb. Vackra Näsby Slott erbjuder rum för möten, hotellverksamhet och festlokal. Vid Näsby Slott ligger även SATS gym.

   I Näsbypark Centrum finns bland annat Park Café och Café Gateau, matvaruaffär, flera butiker, apotek, restaurang, husläkare, samt ett populärt bibliotek.

   Mycket bra kommunikationer. Närmast är Roslagsbanans ändhållplats vid Näsbypark Centrum. Även bra bussförbindelse med 617 och 619 till Täby Centrum.

   I Näsbypark finns många skolor, exempelvis Slottsparksskolan (F-3). Norskolan (F-3) och Näsbyparksskolan (4-9). Här finns även Internationella engelska skolan. Det finns även ett flertal förskolor. För detaljerad information se gärna www.taby.se

  • Rättigheter & Belastningar

   Planer och bestämmelser

   Byggnadsplan (Beslutsdatum: 1935-07-16, Senast ändrad: 2023-02-20)

   Rättigheter last

   Officialservitut: VA-LEDNINGAR

  Områdesbeskrivning

  Näsby Park - Sjösidan är Täbys mest eftertraktade del. Framförallt för närheten till Värtan men även för villaområdets trivsamma karaktär med blandad bebyggelse. Här finns allt från toppmoderna villor till äldre fastigheter från tidigt 1900-tal. Härliga promenadstråk utmed vattnet, Näsaängsbadet inte långt från huset och intill badet finns även tennisbanor. Även närliggande Kråkudden med klippor och brygga inbjuder till bad.

  För båtintresserade finns Näsbyvikens Båtsällskap med plats för 650 båtar. Även nära till Djursholms golfklubb. Vackra Näsby Slott erbjuder rum för möten, hotellverksamhet och festlokal. Vid Näsby Slott ligger även SATS gym.

  I Näsbypark Centrum finns bland annat Park Café och Café Gateau, matvaruaffär, flera butiker, apotek, restaurang, husläkare, samt ett populärt bibliotek.

  Mycket bra kommunikationer. Närmast är Roslagsbanans ändhållplats vid Näsbypark Centrum. Även bra bussförbindelse med 617 och 619 till Täby Centrum.

  I Näsbypark finns många skolor, exempelvis Slottsparksskolan (F-3). Norskolan (F-3) och Näsbyparksskolan (4-9). Här finns även Internationella engelska skolan. Det finns även ett flertal förskolor. För detaljerad information se gärna www.taby.se

  Ansvarig mäklare

  Karta

 • Planritningar

 • Övrigt

  Erbjudande boendekalkyl

  Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.
 • Ansvarig mäklare

test
Följ oss gärna på instagram @berggrenhorle

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!