Ekbacksvägen 29

204.0 m2

9 rum

Utgångspris

14 700 000 kr
Intresseanmälan
 • Beskrivning

  Varmt välkommen till en sagolik villa med ett drömläge på Näsbyparks sjösida med hela 9 rum, där charmigt 50-tal möter toppmodern design och kvalitet. Utöver ett härligt hem för en stor familj, väntar ett lugnt, idylliskt läge intill hästhagar, Värtan med bad och båthamn samt även service och kommunikationer i Näsbyparks centrum.

  Huset är imponerande både till storlek och form, och har en helt suverän planlösning med centrala gemensamhetsytor och väl utspridda sovrum. Byggnaden består av en större enplansdel med centrala gemensamhetsytor och fyra sovrum, och en del i två plan som är mer privat, med tre sovrum och ett allrum. Totalt ger detta upp till 7 sovrum.

  Två stora uteplatser sträcker ut sig åt varsitt håll, båda väl skyddade från både vind och insyn tack vare att de har hörnläge mellan två väggar. Uteplatsen utanför vardagsrummet är störst och sträcker ut sig i en otroligt fin ”patio” med vacker stenläggning, murad öppen spis och spabad. Diagonalt mittemot på baksidan ligger den andra uteplatsen som nås från allrummet. Även denna uteplats rymmer matgrupp och loungemöbler.

  Villan har en mycket fin rumslighet, inte minst i det magnifika vardagsrummet med härligt ljusinsläpp, takhöjd på 3 meter och en murad öppen spis. Till detta har du ett smakfullt kök i genomgång.

  Villan är ursprungligen byggd 1959 och därefter om- och tillbyggd 2006, samt renoverad med en lång rad förbättringar därav många är gjorda 2021, bland annat ommålning utvändigt och invändigt, nya dörrar, nya golv, golvlister och dörrfoder, spabad ute för att nämna några exempel. Samtidigt har huset en tidlös 50-talskaraktär och är otroligt mysigt med en interiör där omsorgsfulla färgval, snygga golv och gedigna materialval skapar en perfekt harmoni.

  Huset har också försetts med många ”smarta hem”-funktioner, bland annat belysningssystem från Plejd som ger möjlighet att ändra belysningen i alla rum via en app, och AI-styrning av tvättmaskin och torktumlare. Huset har även bergvärme som ger låga driftkostnader. Alla renoveringar redovisas i separat dokument.

  Villan inramas av en plan, uppvuxen och lekvänlig trädgårdstomt med både äppelträd och körsbärsträd. På tomten finns även en lekstuga och ett trädgårdsförråd, båda nymålade 2023. Den utökade stenlagda infarten ger plats för flera bilar.

  Läget är ett av områdets bästa med gångavstånd till både centrum och service, bad och natur, skolor och kommunikationer. På andra sidan Ekbacksvägen öppnar sig hästhagar och ängar kring Viggbyholms gård. En promenad på några minuter tar dig ner till Värtans vatten med båthamn, strandpromenad och badplatser.

  Detaljer

  • Beskrivning

   Entré via den främre uteplatsen med gott om plats för matgrupp, loungemöbler, solstolar och grill. Den är dessutom väldigt stilfull med stenplattor och en låg vitputsad mur runt om. Under svala sommarkvällar eldar man gärna i den murade öppna spisen, och spabadet kan nyttjas året om. Spabadet är installerat 2021 och har plats för 6 personer.

   Rymlig och välkomnande hall med öppning mot både gemensamhetsytor och sovrumsdel. Hallen har nytt klinkergolv med golvvärme. Intill hallen ligger badrummet, totalrenoverat 2018 med exklusiva material, badkar och separat dusch med glasvägg samt eleganta badrumsmöbler. Till höger om hallen ligger två trivsamma sovrum i bra storlek, med plats för skrivbord och andra möbler.

   I mitten av huset öppnar sig husets hjärta med ett härligt vardagsrum med vacker öppen spis, lika vackert fönsterparti och en skön känsla av rymd tack vare den generösa takhöjden. På vardera sida om eldstaden finns glasade dörrar till uteplatsen. Interiören är i sobert ljusgrått med vitt trätak. Alla golv är utbytta till trägolv 2021.

   En stor öppning kopplar ihop vardagsrummet med köket, som också är rejält stort med bra arbetsytor och förvaring. Köksutrustningen omfattar en inbyggd diskmaskin från Asko. (2022) I övrigt finns inbyggnadsugn och ny spis från Smeg (2022). Här ryms även en matplats.

   Sovrumsdelen närmast de sociala ytorna omfattar två hörnrum, ett större och ett mindre. Det större har en hel garderobsvägg medan det mindre har ett förråd bredvid. Båda har ingång till tvättstuga och wc.

   Tvättstugan är praktisk, med ny tvättmaskin och torktumlare från Samsung (2022). Här finns även en wc. Tvättstugan har en groventré till/från trädgårdens baksida.

   Tvåvåningsdelen nås via hallens korridor som utmynnar i ett inbjudande allrum som passar utmärkt att disponera som tv-rum, hobbyrum eller barnens sällskapsdel. Två gedigna dubbeldörrar med glas öppnar upp till baksidans altan som vetter mot väster och får eftermiddags- och kvällssol. Innanför allrummet ligger ett stort härligt sovrum med totalt fyra fönster åt tre håll – utmärkt som tonårsrum med avskilt läge.

   Sist men inte minst finns ytterligare två sovrum på övervåningen, varav ett ljuvligt master bedroom med utsikt över hästhagarna. Här finns även en fransk balkong och inbyggd garderobsvägg med spegeldörrar. Det lilla sovrummet med heltäckningsmatta passar bra som barnkammare.

  • Fakta
   Fastighetsbeteckning

   TÄBY NÄSBYPARK 21:4

   Objektstyp
   Villa
   Typkod
   220 - Småhusenhet, bebyggd
   Adress

   Ekbacksvägen 29

   Postnummer
   183 57
   Postort

   Täby

   Distrikt

   Täby

   Område

   Näsbypark - Sjösidan

   Boarea
   204.0 m2
   Boarea enligt

   Mätning

   Boareabeskrivning

   Enligt fastighetstaxeringen är boarea 159 m² samt biarea 20 m².

   Tomtareal/mark
   998.0 m2
   Tomtareal enligt

   Lantmäteriet

   Total areal
   998.0 m2
   Antal rum
   9
   Antal sovrum
   7
   Energideklaration
   Status: Energideklaration är utförd
   Utfördes: Måndag 9 nov 2020
   Energiklass: D
   Taxering
   Taxeringsår: 2023
   Taxeringsvärdet är: Fastställt
   Värderingsår: 2023
   Taxeringsvärde byggnad: 2 847 000 kr
   Taxeringsvärde totalt: 7 404 000 kr
  • Byggnadsfakta
   Standardpoäng
   32
   Byggår
   1959
   Om-/tillbyggnadsår

   2006

   Grund

   Betongplatta på mark

   Tak

   Takpapp, omlagt -12

   Fasad

   Slammat murtegel

   Fönster

   2-glas kopplade och isolerglaskassetter

   Utvändiga plåtarbeten

   Galvaniserad målad plåt

   Stomme

   Trä

   Bjälklag

   Trä

   Vatten

   Kommunalt vatten året om

   Avlopp

   Kommunalt avlopp

   Uppvärmning

   Bergvärmepump och två st luftvärmepumpar.

   Värmeanläggning
   Ålder: Installation, borrning bergvärmepump -05
   Ventilation

   Självdrag

   Huvudsäkring

   25 A

   Skorsten

   Murad skorsten

   Parkering

   Parkeringsplats med plats för flera bilar.

   Övriga byggnader

   En friggebod, lekstuga samt ett trädgårdsförråd.

   TV/Internet

   Fiber finns indraget.

   Utförda renoveringar

   Fastigheten är omfattande renoverad. För mer detaljerad information om utförda renoveringar se bifogad frågelista under DOKUMENT.

  • Pantsättningar & Inteckningar
   17st inteckningar på totalt 10 710 000 kr
  • Ekonomi
   Elkostnad
   2 592 kr/månad
   Vatten och avlopp
   294 kr/månad
   Renhållning
   234 kr/månad
   Summa driftskostnader
   3 120 kr/månad
   Fastighetsskatt
   9 287 kr/år
   Personer i hushållet
   4
   Årlig elförbrukning
   25493 kWh/år

   Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

  • Område

   Näsby Park - Sjösidan är Täbys mest eftertraktade del. Framförallt för närheten till Värtan men även för villaområdets trivsamma karaktär med blandad bebyggelse. Här finns allt från toppmoderna villor till äldre fastigheter från tidigt 1900-tal. Fina grönområden, närmast ligger Ekbacksskogen med Täbys äldsta ekar. Härliga promenadstråk utmed Värtan. Näsaängsbadet ligger på gångavstånd från huset och intill badet finns även tennisbanor.

   För båtintresserade är det endast några minuters promenad till Viggbyholms Båtklubb, en hamn med 900 bryggplatser. Med båten liggande där är det enkelt att göra en utflykt till stan eller ut till skärgården. Även nära till ett flertal golfbanor, exempelvis Arninge Golfklubb och Djursholms Golfklubb. Vackra Näsby Slott erbjuder rum för möten, hotellverksamhet och festlokal. Vid Näsby Slott ligger även Sats gym. I Näsbypark Centrum finns bland annat Park Café, Café Gateau, matvaruaffär, flera butiker, apotek, restaurang, husläkare, samt ett populärt bibliotek.

   Bra kommunikationer. Nära till Roslagsbanans ändhållplats vid Näsbypark Centrum och bra bussförbindelse med 617 och 619 till Täby Centrum. Hållplats finns på Djursholmsvägen, nära fastigheten.

   I närområdet finns många bra skolor, exempelvis Drakskeppsskolan (F-5), Slottsparksskolan (F-3), Spiraskolan (F-9), Norskolan (F-3) och Näsbyparksskolan (4-9). i Näsbypark finns även Internationella engelska skolan. Det finns också ett flertal förskolor. För detaljerad information se gärna www.taby.se

  • Rättigheter & Belastningar

   Planer och bestämmelser

   Byggnadsplan (Beslutsdatum: 1935-07-16, Senast ändrad: 2023-02-20)

   Rättigheter last

   Avtalsservitut: VILLA OCH ÅRLIG AVGÄLD - SE BESKRIVNING

   Avtalsrättigheter

   Avtalsservitut VILLA OCH ÅRLIG AVGÄLD

  Områdesbeskrivning

  Näsby Park - Sjösidan är Täbys mest eftertraktade del. Framförallt för närheten till Värtan men även för villaområdets trivsamma karaktär med blandad bebyggelse. Här finns allt från toppmoderna villor till äldre fastigheter från tidigt 1900-tal. Fina grönområden, närmast ligger Ekbacksskogen med Täbys äldsta ekar. Härliga promenadstråk utmed Värtan. Näsaängsbadet ligger på gångavstånd från huset och intill badet finns även tennisbanor.

  För båtintresserade är det endast några minuters promenad till Viggbyholms Båtklubb, en hamn med 900 bryggplatser. Med båten liggande där är det enkelt att göra en utflykt till stan eller ut till skärgården. Även nära till ett flertal golfbanor, exempelvis Arninge Golfklubb och Djursholms Golfklubb. Vackra Näsby Slott erbjuder rum för möten, hotellverksamhet och festlokal. Vid Näsby Slott ligger även Sats gym. I Näsbypark Centrum finns bland annat Park Café, Café Gateau, matvaruaffär, flera butiker, apotek, restaurang, husläkare, samt ett populärt bibliotek.

  Bra kommunikationer. Nära till Roslagsbanans ändhållplats vid Näsbypark Centrum och bra bussförbindelse med 617 och 619 till Täby Centrum. Hållplats finns på Djursholmsvägen, nära fastigheten.

  I närområdet finns många bra skolor, exempelvis Drakskeppsskolan (F-5), Slottsparksskolan (F-3), Spiraskolan (F-9), Norskolan (F-3) och Näsbyparksskolan (4-9). i Näsbypark finns även Internationella engelska skolan. Det finns också ett flertal förskolor. För detaljerad information se gärna www.taby.se

  Ansvarig mäklare

  Karta

 • Planritningar

 • Övrigt

  Erbjudande boendekalkyl

  Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.
 • Ansvarig mäklare

test
Följ oss gärna på instagram @berggrenhorle

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!