Sjövillegränd 10

Sjövillegränd 10

7 250 000 kr | 4 rum | 112 kvm

Ljus och luftig 4:a med panoramautsikt mot Stora Värtan
Adress
Sjövillegränd 10
Område
Hägernäs Strand
Boarea
112 kvm
Antal rum
4 rum
Byggår
2011
Månadsavgift
6 958 kr/mån
Lägenhetsnummer
Lägenhetsnr
1002 / 21002
Pris
7 250 000 kr
Lina
Ansvarig mäklare
Lina Roslund
Fastighetsmäklare
Intresserad av denna bostad?

Välkommen att kontakta mäklaren för visning.

Ljus och luftig 4:a med panoramautsikt mot Stora Värtan
Beskrivning
Sjövillegränd 10

Välkommen till en fantastisk lägenhet i populära Hägernäs strand, som med sin närhet till vattnet nästan skapar känslan av ett boende med sjötomt. Bostaden präglas också av ett flödande ljusinsläpp från stora fönsterpartier som maximerar vyerna och sjöutsikten mot både söder och väster vilket ger sol från förmiddag till kväll. Med sina 112 kvm är lägenheten en ovanligt luftig och generös fyra där rumsfördelningen är suverän med stora sällskapsytor i öppen planlösning mot köket, tre sovrum avskilt på ena sidan samt två badrum med dusch. Dessutom finns en tillhörande uteplats om 35 kvm med fri vy mot vattnet som på sommaren utgör ett extrarum med plats för sköna utemöbler och avkoppling. Huset som är byggt 2011 är mycket välskött och det finns tillgång till förråd i entréplan, det finns även carport och laddstolpe för elbil. Lägenheten har inte bara exklusiv närhet till vatten – här finns även mysiga restauranger och ett café/stenugnsbageri. Närmaste förskola ligger några minuter bort och det är även nära till skola, fotbollsplaner, tennisbanor med mera. Välskött förening med god ekonomi. Sammantaget ett unikt och helt underbart boende som erbjuder en perfekt kombination av ett praktiskt liv i lägenhet och ett avkopplande fritidsboende i skärgården.

Fakta
Bostadsrättslägenhet
Sjövillegränd 10, 183 68 Täby
Hägernäs Strand
Täby
1002 / 21002
112 kvm enligt bostadsrättsföreningen
4 rum och kök
NB av 3, hiss finns
Ekonomi
7 250 000 kr, högstbjudande.
6 958 kr/mån. I avgiften ingår värme och kallvatten. Obligatoriskt tillägg för TV/Telefoni/Bredband (250/250mb) 260 kr/mån. Det tillkommer även kostnad för varmvatten om ca 125 kr/ mån. Föreningen tillämpar individuell mätning.
4,69084%
4,69084%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 857 015 kr enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning ( 2023).
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift (engångsavgift) om 1432 kr som betalas av köparen.
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 573 kr.
Driftkostnader
800 kr
125 kr
260 kr
2
1 185 kr/mån
Förening
Strandkanten i Täby
769621-9620
Föreningen äger marken
Föreningen består av två hus, Sjövillegränd 8 och 10, med totalt 22 bostadsrättslägenheter.
Cykelrum samt utrymme för källsortering. Tillhörande förråd finns på entréplanet.
TV och bredband via Telia. Kostnad 260 kr/månad.
Carport kan hyras för 660 kr/månad. Parkeringsplats kostar 330 kr/mån. Det finns 22 st platser i carport, samtliga har elbilsuttag. Det finns även 13 st öppna parkeringsplatser. Även ett flertal gästparkeringsplatser finns.
Byggnad
2011
Energideklaration
Energideklaration är utförd
58 kWh/m² och år
B
Energiprestanda 58 kWh/m².
Rumsbeskrivning

Välkommen till denna fina lägenhet med oslagbar utsikt över Stora Värtan. Så snart du kliver in i bostaden känner du av dess unika atmosfär av ett ljust och luftigt boende med smakfull inredning och fina, väl avvägda nyanser. En parkett täcker golvet i alla rum förutom kapprum, badrum och wc.

Ett kapprum med mörkgrått klinkergolv och vita väggar välkomnar dig in i bostaden. Här finner du flera praktiska garderober, varav en med spegeldörr.

Med ingång direkt till vänster från kapprummet finner du ett duschrum med mörkt klinkergolv och helkaklade vita väggar. En wc, ett litet handfat och spegel med tillhörande belysning gör duschrummet komplett.

Från kapprummet kommer du in i hallen som fungerar som länken mellan den öppna planlösningen med kök, matplats och vardagsrum till vänster samt de tre sovrummen och badrummet.

Den fantastiska öppna planlösningen med kök, matplats och vardagsrum skapar en känsla av ljus och rymd. Köksdelen har mörkt grå arbetsytor och kakel som kontrasterar fint mot skåpluckorna i ljust grått. Rostfria vitvaror och inbyggd diskmaskin skapar en sober känsla. Arbetsytan med diskbänk till höger har en härlig utsikt mot Stora Värtan och öppnar även upp mot matplatsen som rymmer ett rejält matbord med plats för familj och vänner. Här ackompanjeras era måltider med vackra vyer som förändras med årstiderna. Nya köksluckor 2023.

En hel fönstervägg med altandörr mot uteplatsen och utsikt över Stora Värtan binder samman matplatsen med vardagsrummet. Generösa ytor skapar plats för soffgrupp, tv-möbel och bokhyllor.

När du befinner dig i hallen har du rakt framför dig ingång till ett sovrum/arbetsrum med vita väggar och fönster ut mot gräsmattan som omger huset. Rummet nyttjas idag som arbetsrum/bibliotek men fungerar även utmärkt som sovrum.

Vägg i vägg med arbetsrummet ligger ett fint sov-/barnrum med en behagligt ljust grå nyans på väggarna. Rummet har även två garderober.

Lägenhetens stora sovrum, ett riktigt master bedroom hittar du längst till höger från hallen sett. Rummet har ett stort fönster, samt en garderob med skjutdörrar och spegelglas. Sovrummet har också ingång till lägenhetens rymliga klädkammare.

I anslutning till de tre sovrummen ligger det stilrena badrummet med badkar, helkaklade vita väggar och handfat med kommod. Vid väggen till vänster finns tvättmaskin och torktumlare med en praktisk arbetsbänk samt överskåp för smart förvaring.

Planlösning
planritning30578-Sjovillegrand10
Området
Hägernäs Strand

Hägernäs Strand är ett av norra Stockholms mest eftertraktade områden. En unik skärgårdsmiljö vid Värtan/Hägernäsviken som erbjuder ett modernt och lugnt boende med fin natur och långa strandpromenader. Här har JM, mellan 2003 och 2013, uppfört ett exklusivt bostadsområde bestående av ca 780 lägenheter fördelat på 15 bostadsrättsföreningar. Även lokaler till ca 40 företag, affärer och restauranger. I närheten finns bl.a. ishall, fotbollsplan, tennishall och utanför huset finns en fin badstrand. Med badrocksavstånd till stranden lockar kanske ett morgondopp före frukosten. Besök gärna någon av de trevliga serveringarna, exempelvis populära Restaurang Pont på Catalinatorget med fin utsikt över Hägernäsviken. Här kan gäster även lägga till med båten vid bryggan. En mindre motorbåt kan hyras av bryggföreningen där man kan ordna medlemskap. För golfintresserade finns ett flertal golfbanor inom 10-15 minuters bilfärd.

KOMMUNIKATIONER

Endast några minuters promenad från huset finns busshållplatser för 604 och 629 som tar dig till Täby Centrum, Mörby Centrum och Danderyds Sjukhus. Även Roslagsbanan finns på promenadavstånd vid Hägernäs Centrum. Den tar dig till Täby Centrum och vidare till Östra station.

Hitta hit
Sjövillegränd 10