Slåttergränd 23
Såld

Slåttergränd 23

6 rum | 135 kvm

Såld
Adress
Slåttergränd 23
Område
Södra Viggbyholm
Boarea
135 kvm
Antal rum
6 rum
Tomtarea
450 kvm
Byggår
1996
Sofia
Ansvarig mäklare
Sofia Hörle
Fastighetsmäklare
Beskrivning
Slåttergränd 23

Välkommen till en otroligt charmig villa med hörntomt och idylliskt läge i ”Herrgårdsbyn” på sjösidan! Huset har 6 rum i en utmärkt planlösning och omges av en ljuvlig och solig trädgård med altan och flera stensbelagda uteplatser, spabad och lummig grönska.

Huset är byggt 1996 och kombinerar en väldigt fin arkitektur med en utmärkt planlösning. Här kan familjen se fram emot stora sällskapsytor på entréplan och fyra trivsamma sovrum uppe. Tack vare planlösningen kan ett av de övre sovrummen enkelt göras om till ett allrum om man så önskar.

Vardagsrummet har frikostiga ytor med en utbyggd ”salong” för matsal, hemmabio, eller bibliotek. Här finns även en braskamin att elda i för värme och mys under höst- och vintersäsongen. Även köket är luftigt med egen matplats. Båda våningarna har helkaklade och fräscha badrum.

Bostaden är inte minst en dröm för den trädgårdsintresserade. Hörntomten gör huset mer privat och trädgården är både vacker, barnvänlig och lättskött med fantastiskt vackra planteringar och flera olika ”rum”. Här samsas plana lekvänliga gräsytor med omsorgsfullt anlagda perennrabatter som blommar från tidig vår till sen höst, allt inramat av en vintergrön ligusterhäck.

Utöver den rymliga altanen på baksidan finns en altan även på framsidan med utgång från köket, vilket gör att det alltid är sol på någon av uteplatserna. Till huset hör ett fristående garage med plats för en bil och en smart avgränsad förrådsdel. Den asfalterade och stenlagda uppfarten har plats för ytterligare 1–2 bilar.

Herrgårdsbyn på sjösidan är som en liten, mysig och lugn oas, alldeles nära Viggbyholms gård och dess fina strövområden, fotbollsplan, hästhagar och båthamn. Det är även gångavstånd till skolor och endast en dryg kilometer till Kråkudden med både sandstrand och klippbad.

Interiör

Entrén till huset görs via en fin farstubro, varefter du träder in i en rymlig hall med trapphus och bra plats för byråer och klädavhängning. Till höger ligger ett fräscht helkaklat duschrum med mörkt klinker, tvättställskommod och helkaklade väggar samt vikvägg i glas. Bredvid duschrummet ligger tvättstugan som har groventré från tomtens gavelsida.

Köket till vänster är ett härligt, gediget lantkök i vitt med svarta bänkskivor av granit och kaklad vägg ovanför generösa arbetsytor. Både diskmaskin och dubbel kyl och frys är integrerade. Kökets storlek ger utrymme för en matplats och ljusinsläppet är fantastiskt från ett stort fönster och glasdörren ut till framsidans uteplats med morgonsol – perfekt för sköna sommarmorgnar med långfrukost.

Vardagsrummet är väl tilltaget och väldigt inbjudande med stora ytor för sittgrupp och en utskjutande del som passar bra att disponera som matsal, bibliotek eller tv-rum. Braskaminen ger mycket mysfaktor under mörka kvällar. Interiören är stilren med ljust parkettgolv och väggar i en caffe latte-nyans.

På sommaren utökas sällskapsytorna med den ljuvliga trädgården och dess många uteplatser. Närmast huset har du den stora altanen med terrassmarkis och sol under eftermiddag och kväll. Altanen rymmer både grill och matbord. Härifrån kan du sedan gå ut i trädgården till någon av de stenlagda bersåerna och bort till den mysiga ”spa-avdelningen” med spabadkar inramat av grönska.

På övervåningen väntar hela fyra sovrum varav tre i rad mot den lugna baksidan. Det fjärde sovrummet har burspråk och kan enkelt göras om till ett mysigt allrum för barnen, eller tv-rum för hela familjen. Givetvis kan något av de andra sovrummen också göras om till allrum som alternativ.

Alla rum är smakfullt färgsatta och har bra plats för skrivbord med mera förutom säng. Två av dem har egen klädförvaring och det finns även en separat klädkammare. Från övre plan når man vinden som har mycket bra förvaringsmöjligheter.

Det övre badrummet är inrett i samma stil som nere, med mörka klinker och vita helkaklade väggar. Här finns däremot inkaklat badkar och vit tvättställskommod samt ett stort väggskåp som ger massor med extra förvaringsutrymme.

Bilder
Slåttergränd 23-021
Slåttergränd 23-017
Slåttergränd 23-022
Slåttergränd 23-023