Kommande

Gribbylund

16 000 000 kr | 8 rum | 220 kvm

Kommande
Adress
Gribbylund
Område
Gribbylund
Fastighetsbet.
TÄBY TILLBRINGAREN 1
Boarea
220 kvm
Antal rum
8 rum
Tomtarea
1 167 kvm
Byggår
2000
Pris
16 000 000 kr
Sofia
Ansvarig mäklare
Sofia Hörle
Partner, Fastighetsmäklare
Lina
Assisterande mäklare
Lina Roslund
Fastighetsmäklare
Intresserad av denna bostad?

Välkommen att kontakta mäklaren för visning.

Beskrivning
Gribbylund

Livskvalitet, tystnad och natursköna omgivningar vid Rönningesjön väntar i denna sagolika villa med 8 rum, generös takhöjd och sjöglimt. Välkommen till ett gediget kvalitetshus från Willa Nordic, byggt 2000 med klassisk elegans och magnifik takhöjd på båda våningarna.
Villan har en vacker och välbalanserad arkitektur i en herrgårdsliknande stil, och är lika fin inuti som utanpå, med genomgående naturmaterial och omsorg i varje detalj. De smakfulla materialvalen omfattar bland annat kalkstensgolv, ett helt nytt exklusivt kök (maj 2024), pardörrar med spröjs och sofistikerad färgsättning. Hela huset har vattenburen golvvärme. Fastigheten är mycket energieffektiv tack vare bergvärme.

Till de många unika kvaliteterna med bostaden hör den underbara takhöjden, som i hallen sträcker sig upp till 5,4 meter till nock, medan det nedsänkta vardagsrummet har en höjd på 2,9 meter och allrummet uppe 3,15 meter. Det skapar en väldigt fin luftighet och rymd i huset och inte minst en storslagen entré.

Planlösningen kombinerar stora öppna gemensamhetsytor med avskildhet i upp till fem sovrum, och ger flexibla möjligheter till förändring och anpassning för olika faser i livet. Här kan man bo riktigt länge och erbjuda barnen ett fantastiskt hem att växa upp i, med ett ostört och helt tyst läge utan insyn med direkt närhet till bad och naturreservat.

Villan har sjöglimt mot Rönningesjön och i vardagsrummet tronar en eldstad att samlas kring. Vardagsrummet har även en magnifik uterumsdel helt inramad av glaspartier, och från den träder du ut i en riktig trädgårdsmästarträdgård, med en vacker stenmur byggd av en fransk bildhuggare. Det finns även ett stort växthus/uterum på sjösidan, kringgärdat av mur och trappor. Uppfarten framför garaget är fint stenlagd och rymmer 2 bilar.

Huset ligger direkt vid Rönningesjön och strandpromenaden med fina badmöjligheter. Nästan tvärs över gatan ligger Löttingelundsskolan och fler skolor samt förskolor finns närmare Gribbylunds centrum. Bara någon dryg halv kilometer västerut har du stora natur- och friluftsområden, och även på andra sidan sjön finns fina strövområden och skavlötens motionsspår.

Fakta
TÄBY TILLBRINGAREN 1
Villa. Småhusenhet, bebyggd.
Gribbylund, 18768 Täby
Gribbylund
Täby
220 kvm enligt lantmäteriet
8 st
Tomtarea 1 167 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Mysig, helt insynsskyddad tomt med flera uteplatser och fina planteringar. Tomten har två nivåer med en vacker mur och stenlagd trappa som leder ner till ett fint växthus.
Planer och bestämmelser: Wittensdal gd16, Detaljplan (Beslutsdatum: 1998-06-17, Senast ändrad: 2009-02-12).
Ekonomi
16 000 000 kr, högstbjudande.
Taxeringsvärdet är 11 000 000 kr varav byggnadsvärde 5 600 000 kr. Typkod Småhusenhet, bebyggd. Taxeringsår: 2024.
9 525 kr/år
Totalt 2 401 000 kr.
Driftkostnader
38 525 kr
7 511 kr
2 812 kr
20 029 kWh/år
4
48 848 kr/år
Den totala elkostnaden avser både hushållsel samt uppvärmning och är inklusive allt (elhandel, nätavgift, energiskatt och moms). I den totala elförbrukningen ingår även laddning av en elbil om ca 6 000 kwh/år.
Byggnad
Villa i 2 plan
2000
Betongplatta på mark
Trä
Trä
Puts
Falsad plåt
Plåt
3-glasfönster isoler
Mekanisk frånluftsventilation med värmeåtervinning
Kommunalt vatten året om
Kommunalt avlopp
Murad skorsten
Bergvärmepump
Ny trätrall på balkongen från 2023
Plåten på taket målades 2022.
Borrning och installation av bergvärme 2020.
Växthus byggdes 2013.
Stenmurar från 2002/2004.

För mer detaljerad information om utförda renoveringar se bifogad frågelista under DOKUMENT.
Energideklaration
Energideklaration är utförd (2024-04-23)
84 kWh/m² och år
C
Rumsbeskrivning

Hallen är välkomnande och imposant, med dubbel takhöjd upp till övervåningen. Entrén öppnar också upp på ett härligt sätt mot vardagsrummet så att du direkt möts av utsikten genom glaspartierna. Till vänster om hallen ligger ett helkaklat duschrum följt av tvättstuga med praktisk groventré från trädgården.

Till höger ligger det helt nybyggda köket (maj 2024), med top notch-kvalitet och design från Strömsdals kök. Köket öppnar upp till en ljus och rymlig matplats med egen utgång till trädgården och access till vardagsrummet via spröjsade pardörrar.

Det spatiösa vardagsrummet är hjärtat i huset, med eldstaden som ett ”ankare” och en naturlig avgränsning mot hallen. Vardagsrummets utskjutande del blir som en integrerad glasveranda med fri utsikt över trädgården – ett inbjudande rum mellan ute och inne. Ljuset, eldstaden och interiören med pardörrar, breda golvtiljor och sobert blåmålade väggar skapar en både representativ och mysig sällskapsdel för såväl vardag som fest.

Bredvid vardagsrummet finns sedan ett stort sovrum/master bedroom, alternativt tv-rum, som också har utgång till trädgården. Interiören går här i ljusgrått.

Från hallen leder trappan upp till ett väl tilltaget allrum med högt i tak och gott om plats för soffa, tv-möbler med mera – ett bra eget vardagsrum för barnen och deras vänner när de vuxna har middagar nere. Öppenheten ner till hallen skapar en fin kontakt mellan våningarna och gör det enkelt att ha lite koll på barnens aktiviteter.

Allrummet har utgång till en riktigt stor balkong mot baksidan, med smäckert smidesräcke och trätrall. Balkongens storlek ger plats för sköna loungemöbler där man gärna sitter och ser ut över trädgården, omgivningarna och Rönningesjön.

Kring allrummet fördelar sig de fyra övre sovrummen med två på varje flank, alla i rejäl storlek med plats för skrivbord med mera förutom säng. Alla har också flera egna garderober och tre av fyra rum har fönster åt två håll. Uppe finns även familjens stora badrum, helkaklat i vitt, samt med vackert kalkstensgolv, designbadkar och dubbel tvättställskommod.

Planlösning
planritning Wittensdalsvägen 20, entréplan planritning Wittensdalsvägen 20, övre plan
Området
Gribbylund

Gribbylund – en sjönära oas

Gribbylund präglas av en trevlig blandning av äldre bebyggelse, nybyggda villor och radhus och sträcker sig längs hela Rönningesjön, som med sina omgivningar är en underbar oas alla årstider! Här finns härliga Ängsholmsbadet i direkt närhet med bryggor, sandstrand och hopptorn vilket gör att det passar alla åldrar. Vintertid plogas både skridskobana och skidspår runt isen. På promenadavstånd finns Rönninge By som på helger erbjuder kaffestuga, ponnyridning och besök hos djuren. Även Skavlöten är väldigt populärt, med badplats och friluftsområde där du har motions-/skidspår/isvak och värmestuga med dusch och bastu. Närhet till Täby Centrum med all tänkbar service och kommunikationer med både bussar och Roslagsbanan.

Hitta hit
Gribbylund