Östermalm
Kommande

Östermalm

10 200 000 kr | 3 rum | 70 kvm

Perfekt planerad 3:a med garageplats.
Kommande
Adress
Östermalm
Område
Östermalm
Boarea
70 kvm
Antal rum
3 rum
Byggår
1963
Månadsavgift
3 084 kr/mån
Lägenhetsnummer
Lägenhetsnr
00215/1105
Pris
10 200 000 kr
Sofia
Ansvarig mäklare
Sofia Hörle
Partner, Fastighetsmäklare
Intresserad av denna bostad?

Välkommen att kontakta mäklaren för visning.

Perfekt planerad 3:a med garageplats.
Beskrivning
Östermalm

Chans till suveränt planerad 3:a i ett av Stockholms attraktivaste lägen, med inkluderad garageplats med laddbox! Bostaden ligger dessutom lugnt och mysigt en trappa upp mot en trivsam innergård, och med access till några av Stockholms populäraste krog- och shoppingkvarter.

Bostaden är både yteffektiv och luftig, med centrerat vardagsrum och kök i öppen planlösning och rymliga sovrum på varsin sida. Gott om förvaringsplats finns i både klädkammare och garderober. Interiören är genomgående fräsch och modern, med helkaklat badrum och ljusa parkettgolv.

Unikt för lägenheten är den rymliga garageplatsen, som är försedd med laddbox och ingår i avgiften! Hissen strax intill går direkt upp till lägenhetens våningsplan. Att ha en garageplats inkluderad i en så pass låg avgift är en väldigt ovanlig och lyxig fördel som är svår att hitta någon annanstans i Stockholm. Det är möjligt tack vare att föreningen har en god ekonomi med bra lokalintäkter.

Läget i Östermalms centrala kvarter innebär närhet till allt man kan önska av krogliv, butiker och service, högklassiga mataffärer och kommunikationer – allt på bekvämt gångavstånd. Så här års kan du välja och vraka bland trevliga uteserveringar längs gågatan utanför, eller strosa ner till saluhallen, nyligen renoverad och fylld med delikatessbutiker.

Närmaste t-bana är Stadion men det är även nära till såväl Östermalms t-bana som Karlaplan. Bra skolor finns också i närområdet, bland andra Carlssons skola. Humlegården strax intill är en grön oas och för längre promenader är det bara att styra stegen ner till Strandvägen ut mot Djurgården.

Fakta
Bostadsrättslägenhet
Östermalm, 114 41 Stockholm
Östermalm
Stockholm
00215/1105
70 kvm enligt bostadsrättsföreningen
3 rum och kök
1, hiss finns
Ekonomi
10 200 000 kr, högstbjudande.
3 084 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme, vatten, internet, kabel-TV samt garageplatsen som är upplåten med bostadsrätt.
1,73170%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 276 454 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 276 454 kr enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning ( 2023).
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift (engångsavgift) om 1435 kr som betalas av köparen.
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 575 kr.
Driftkostnader
475 kr
2
475 kr/mån
Förening
Brf Forellen 16
2004
769604-5991
Brf Forellen 16 är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. Föreningen omfattar Nybrogatan 44 och Kommendörsgatan 19 med totalt 41 lägenheter och 6 lokaler.

Föreningen har mycket god ekonomi, bland annat genom stora hyresintäkter från de 6 hyreslokalerna.
Gemensam takterrass, tvättstuga, cykelförråd och källarförråd. Förrådet ligger på samma plan som garaget.
En garageplats tillhör lägenheten (är införlivade i bostadsrätten) och månadsavgiften om 3 084 kr inkluderar avgiften för parkeringsplatsen. Till garageplatsen ingår laddbox och man betalar endast för elförbrukningen. I garaget finns även en tvättplats. Föreningen godkänner uthyrning av garageplatser i andra hand, även till externa hyresgäster. Pga. av rådande brist och ökad efterfrågan på garageplatser på Östermalm ligger hyresnivåerna f.n. på 5.000 – 6.000 kr per månad vid uthyrning till extern hyresgäst.
Stambyte 2006-2007.

Gården renoverad 2006.

Trapphus 2010.

Tvättstugan 2010/2011.

Garaget renoverat med bl.a. nytt ventilationssystem 2016.

Nytt låssystem för garaget 2016.

Nytt ventilationssystem för lägenheter 2017.

Nytt låssystem för ytterportarna 2017.

Ny entréport 2024.
Fönsterbyte pågår förnärvarande. I denna lägenhet är det utfört.
Byggnad
1963
En garageplats med laddstolpe.
Energideklaration
F
Rumsbeskrivning

Hallen är optimal till både storlek och form, med gott om utrymme för ytterkläder och skor. Till vänster ligger även en generös walk-in-closet, välinredd med lådor och klädstång, med mycket plats för kläder och utrustning man inte använder dagligdags.
Rakt fram från hallen ligger ett spatiöst master bedroom med utrymme för både dubbelsäng och exempelvis skrivbord. Rummet har även en hel garderobsvägg.

Bostadens hjärta är det luftiga vardagsrummet, med härligt ljusinsläpp från två fönster samt en fransk balkong med utsikt över gården. Rummet är lätt att möblera med soffgrupp, hemmabio och matplats. Vardagsrummet är även förenat med ett mycket kvadratsmart kök, U-format och med relativt gott om förvaring på liten yta, samt modern maskinpark i rostfritt.

Längst in kommer sovrum 2, även detta ett lättmöblerat och bra sovrum med garderobsvägg och fönster mot gården. Bakom detta och bredvid köket ligger badrummet, inrett med svarta klinker, vita helkaklade väggar, duschvägg i glas och tvättpelare.

Planlösning
Planritning
Området
Östermalm

Attraktiva kvarter i hjärtat av Östermalm med närhet till allt! Flertalet trevliga restauranger, kaféer och uteserveringar, varav de närmaste är precis utanför porten. Endast en kort promenad till Östermalms torg med bland annat mycket populära Östermalms Saluhall från 1888 som efter fyra års upprustning återinvigdes 2020.

Mycket bra kommunikationer med både bussar och tunnelbana endast ett stenkast från fastigheten.

Hitta hit
Östermalm