Orrvägen 3

Orrvägen 3

8 550 000 kr | 6 rum | 148 kvm

Adress
Orrvägen 3
Område
Näsbypark
Fastighetsbet.
TÄBY NÄSBYPARK 5:35
Boarea
148 kvm
Biarea
28 kvm
Antal rum
6 rum
Tomtarea
630 kvm
Byggår
1959
Pris
8 550 000 kr
Lina
Ansvarig mäklare
Lina Roslund
Fastighetsmäklare
Intresserad av denna bostad?

Välkommen att kontakta mäklaren för visning.

Beskrivning
Orrvägen 3

Välkommen till en mycket charmig villa med en totalyta på 176 kvm med stort ljust vardagsrum, fin trädgård och uteplatser på tre sidor av huset. Fastigheten ligger i populära Norskogen, med närhet till såväl bad och skolor som till centrum och kommunikationer. Värt att notera är att villan är uppdaterad med både bergvärme (2020), solceller och laddare för elbil. Solcellsanläggningen är helt ny, installerad 2023.

Villan är i souterräng och har en genomtänkt planlösning som utnyttjar boytan optimalt, med halvtrappor mellan våningarna. Nedre planet är husets sociala våning, med ett väl tilltaget vardagsrum som får massor med ljusinsläpp, samt stort kök och separat matplats. På övre planet finns hela fem stora sovrum.

Villan omges av uteplatser på flera sidor av huset, och både kök och vardagsrum har utgång till trädgården och varsin uteplats. Altanen är perfekt placerad i soligt söderläge och har trappa ner till en stor stenlagd uteplats, även framsidan har stenläggning.

Tomten på 630 kvm är lummig och lättskött, med plana ytor och bra insynsskydd på baksidan, som gränsar till ett mindre grönområde.

Huset är byggt 1959 och tillbyggt 1965 samt 2003 med framför allt nytt kök och en separat entré/farstu som ger bra plats för att samla all klädavhängning. Uppdateringen har skapat en fin harmoni mellan husets originalkaraktär och moderna bekvämligheter.

Här får familjen direkt närhet till Centralparken och Norskogsbadet, och endast några minuters gångavstånd till Norskolan och Näsbyparksskolan. Till Näsbyparks centrum är det knappt 600 meter. Där finns även goda kommunikationer med bussar och tåg.

Fakta
TÄBY NÄSBYPARK 5:35
Villa. Småhusenhet, bebyggd.
Orrvägen 3, 18351 Täby
Näsbypark
Täby
148 kvm enligt mätning
28 kvm
6 st
Tomtarea 630 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Garage om 28 kvm. I garaget finns laddare för Tesla installerad. Förrådsbyggnad.
Planer och bestämmelser: Byggnadsplan (Beslutsdatum: 1957-03-02, Senast ändrad: 2005-03-18).
Ekonomi
8 550 000 kr, högstbjudande.
Taxeringsvärdet är 7 290 000 kr varav byggnadsvärde 3 536 000 kr. Typkod Småhusenhet, bebyggd. Taxeringsår: 2024.
9 525 kr/år
Totalt 4 169 000 kr.
Driftkostnader
31 394 kr
4 486 kr
2 812 kr
16 401 kWh/år
2
38 692 kr/år
Den totala elkostnaden avser både hushållsel samt uppvärmning och är inklusive allt (elhandel, nätavgift, energiskatt och moms). I den totala elförbrukningen ingår även laddning av en elbil om ca 1 900 kwh/år.

Solceller installerades nyligen och kommer på sikt att minska den årliga elförbrukningen ytterligare.
Byggnad
2 plans villa i sutteräng
1959
2003
Sutteräng
Trä
Trä
Träpanel
Plåt
Plåt
3-glasfönster
Självdrag
Kommunalt vatten året om
Kommunalt avlopp
Bergvärme och solceller
Ny bergvärme installerades 2020
20 A
Fastigheten är löpande renoverad. För mer detaljerad information om utförda renoveringar se bifogad frågelista under DOKUMENT.
Energideklaration
Energideklaration är utförd (2024-05-17)
96 kWh/m² och år
D
Rumsbeskrivning

Du välkomnas till huset via en skyddad uteplats på entrésidan, med ingång till den rymliga hallen med inbyggda garderober. Från farstun kommer du sedan till trapphallen med halvtrappor till de båda våningsplanen.

Intill övre hallen ligger ett fräscht duschrum med mörka klinker, vita helkaklade väggar samt grön mosaikvägg i duschhörnan, som avgränsas av en betongglasvägg. Övre planet omfattar också hela fem riktigt rymliga sovrum.

Nedervåningen är helt dedikerad till gemensamhetsytor, med ett underbart vardagsrum som står för nästan halva ytan, vilket ger härliga möjligheter att möblera med generösa sittgrupper och även en rejäl matsalsdel för större middagar. Väggarna är ljusgröna och golvet parkett från 2012. Vardagsrummet flödar av ljus från flera fönster och från ett stort glasparti med utgång till uteplats och altan med skyddat läge bakom garaget. Från altanen leder en trappa ner till uteplatsen med stenplattor.

Det separata köket är stort och fint inrett i mörkt trä, med mängder av skåp och lådor samt bänkskivor av granit. Diskmaskin, kyl och frys är från 2015 och fläkten är från 2020, allt i rostfritt. En både trevlig och praktisk detalj är den öppna serveringsluckan mot vardagsrummet. Till köket hör även en mindre matplats för vardagsmåltiderna, med utgång till en stenlagd uteplats med västerläge.

Övriga rum på nedervåningen omfattar ytterligare en liten hall med garderober, en wc, tvättstuga och matkällare.

Planlösning
Orrvägen 3 nedre plan Orrvägen 3 övre  plan Alternativ planlösning
Området
Näsbypark

Näsby Park är Täbys mest eftertraktade del. Framförallt för närheten till Värtan men även för villaområdets trivsamma karaktär med blandad bebyggelse. Här finns härliga promenadstråk utmed vattnet, klippbad, Näsaängsbadet med sandstrand och intilliggande tennisbanor samt Centralparken med Norskogsbadet som ligger ett par minuters promenad från huset. I Centralparken finns förutom utomhusbad även en fin lekplats, utegym, stora ängar och pulkabacke.

För båtintresserade är det nära till både Viggbyholms Båtklubb och Näsbyvikens Båtsällskap. Även nära till Djursholms golfklubb. Vackra Näsby Slott erbjuder rum för möten, hotellverksamhet, festlokal, bröllop och aktiviteter såsom afternoon tea och after work. Vid Näsby Slott ligger även SATS träningsanläggning. I Näsbypark Centrum finns bland annat Park Café, Café Gateau, matvaruaffär, flera butiker, apotek, restaurang, husläkare samt ett populärt bibliotek.

Bra kommunikationer. Mycket nära till både Roslagsbanans ändhållplats vid Näsbypark Centrum och bra bussförbindelse med 617 och 619 till Täby Centrum.

I Näsbypark finns många skolor, exempelvis Slottsparksskolan (F-3). Norskolan (F-3) och Näsbyparksskolan (4-9). Här finns även Internationella engelska skolan. Det finns även ett flertal förskolor. För detaljerad information se gärna www.taby.se.

Hitta hit
Orrvägen 3