Ekbacksvägen 29
Såld

Ekbacksvägen 29

9 rum | 204 kvm

Såld
Adress
Ekbacksvägen 29
Område
Näsbypark - Sjösidan
Boarea
204 kvm
Antal rum
9 rum
Tomtarea
998 kvm
Byggår
1959
Lina
Ansvarig mäklare
Lina Roslund
Fastighetsmäklare
Beskrivning
Ekbacksvägen 29

Varmt välkommen till en sagolik villa med ett drömläge på Näsbyparks sjösida med hela 9 rum, där charmigt 50-tal möter toppmodern design och kvalitet. Utöver ett härligt hem för en stor familj, väntar ett lugnt, idylliskt läge intill hästhagar, Värtan med bad och båthamn samt även service och kommunikationer i Näsbyparks centrum.

Huset är imponerande både till storlek och form, och har en helt suverän planlösning med centrala gemensamhetsytor och väl utspridda sovrum. Byggnaden består av en större enplansdel med centrala gemensamhetsytor och fyra sovrum, och en del i två plan som är mer privat, med tre sovrum och ett allrum. Totalt ger detta upp till 7 sovrum.

Två stora uteplatser sträcker ut sig åt varsitt håll, båda väl skyddade från både vind och insyn tack vare att de har hörnläge mellan två väggar. Uteplatsen utanför vardagsrummet är störst och sträcker ut sig i en otroligt fin ”patio” med vacker stenläggning, murad öppen spis och spabad. Diagonalt mittemot på baksidan ligger den andra uteplatsen som nås från allrummet. Även denna uteplats rymmer matgrupp och loungemöbler.

Villan har en mycket fin rumslighet, inte minst i det magnifika vardagsrummet med härligt ljusinsläpp, takhöjd på 3 meter och en murad öppen spis. Till detta har du ett smakfullt kök i genomgång.

Villan är ursprungligen byggd 1959 och därefter om- och tillbyggd 2006, samt renoverad med en lång rad förbättringar därav många är gjorda 2021, bland annat ommålning utvändigt och invändigt, nya dörrar, nya golv, golvlister och dörrfoder, spabad ute för att nämna några exempel. Samtidigt har huset en tidlös 50-talskaraktär och är otroligt mysigt med en interiör där omsorgsfulla färgval, snygga golv och gedigna materialval skapar en perfekt harmoni.

Huset har också försetts med många ”smarta hem”-funktioner, bland annat belysningssystem från Plejd som ger möjlighet att ändra belysningen i alla rum via en app, och AI-styrning av tvättmaskin och torktumlare. Huset har även bergvärme som ger låga driftkostnader. Alla renoveringar redovisas i separat dokument.

Villan inramas av en plan, uppvuxen och lekvänlig trädgårdstomt med både äppelträd och körsbärsträd. På tomten finns även en lekstuga och ett trädgårdsförråd, båda nymålade 2023. Den utökade stenlagda infarten ger plats för flera bilar.

Läget är ett av områdets bästa med gångavstånd till både centrum och service, bad och natur, skolor och kommunikationer. På andra sidan Ekbacksvägen öppnar sig hästhagar och ängar kring Viggbyholms gård. En promenad på några minuter tar dig ner till Värtans vatten med båthamn, strandpromenad och badplatser.

Bilder
OL_perfectshot_Konverterad58
KL_perfectshot_DJI0015_fin
OL_perfectshot_Konverterad38
OL_perfectshot_Konverterad34