Sippvägen 37

Sippvägen 37

14 300 000 kr | 9 rum | 211 kvm

Adress
Sippvägen 37
Område
Viggbyholm - Sjösidan
Fastighetsbet.
TÄBY JÄGMÄSTAREN 14
Boarea
211 kvm
Biarea
22 kvm
Antal rum
9 rum
Tomtarea
989 kvm
Byggår
1995
Pris
14 300 000 kr
Lina
Ansvarig mäklare
Lina Roslund
Fastighetsmäklare
Intresserad av denna bostad?

Välkommen att kontakta mäklaren för visning.

Beskrivning
Sippvägen 37

Välkommen till denna fantastiska villa, med hela 9 rum och en insynsfri skafttomt som gör bostaden helt privat! Med hela 6 möjliga sovrum är det ett drömhem för storfamiljen eller bonusfamiljen, som även kan se fram emot generösa sociala ytor och bekvämligheter som braskamin, bastu, spabad och utedusch.

Villans boyta om 211 kvm är suveränt disponerad på två plan, med generösa gemensamhetsytor på entrévåningen där du har två luftiga sällskapsdelar och ett toppmodernt kök, allt med utsikt och utgång till baksidans uteplats. På övervåningen finns ett centralt allrum och totalt fyra sovrum som inkluderar ett extra stort och separat master bedroom med takfönster och takbjälkar.

Villan är byggd 1995 och är genomgående mycket smakfullt inredd, bland annat med vackra marmorgolv med golvvärme i kök och hall samt ljusa färger och tapeter och gedigna parkettgolv. I allt från exteriör till materialval och övrig inredning samsas representativ elegans med hög mysfaktor i ett mycket tilltalande hem för både vuxna och barn.

Uteplatsen omfattar ett stort trädäck med önskeläge mot söder. Här finns även spabad och utedusch. Husets vinkelform ger uteplatsen ett skyddat läge. Den frikostiga grönskan kring tomten gör också trädgården helt ogenerad och fri från insyn. Trädgården är också ett rum i sig, med fina gräsytor, äppelträd och andra växter på en lättskött tomt om 989 kvm. Fastigheten har både garage och carport samt parkering för flera bilar.

Läget på sjösidan i Viggbyholm är mycket attraktivt med närhet till Roslagsbanan, bussar, skolor och idrottsplatser. Även nära till Värtans bad och båthamn. Rönningesjön med flera badplatser och härliga grönområden ligger även det inom kort avstånd.

Fakta
TÄBY JÄGMÄSTAREN 14
Villa. Småhusenhet, bebyggd.
Sippvägen 37, 18363 Täby
Viggbyholm - Sjösidan
Täby
211 kvm enligt mätning
22 kvm
9 st
Tomtarea 989 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Planer och bestämmelser: V Sippvägen, Detaljplan (Beslutsdatum: 19920917).
Kv Jägmästaren 7-39, Fastighetsplan (Beslutsdatum: 19931207).
Ekonomi
14 300 000 kr, högstbjudande.
Taxeringsvärdet är 7 056 000 kr varav byggnadsvärde 3 564 000 kr. Typkod Småhusenhet, bebyggd. Taxeringsår: 2021.
8 874 kr/år
Totalt 3 150 000 kr.
Driftkostnader
36 720 kr
5 728 kr
2 812 kr
26 430 kWh/år
2
45 260 kr/år
Byggnad
1 ½ plans villa
1995
Krypgrund
Trä
Trä
Stående träpanel
Sadeltak Betongpannor
Plåt
Isolerglaskassetter
Mekanisk FX
Kommunalt vatten året om
Kommunalt avlopp
Skorsten av plåt
Frånluftsvärmepump
25 A
Energideklaration
Energideklaration är utförd (2023-09-07)
146 kWh/m² och år
E
Rumsbeskrivning

Entré med gott om plats för klädavhängning i ett rymligt kapprum med mörkt marmorgolv till ljusa väggar. Direkt till vänster ligger nedervåningens badrum med dushhörna omgiven av glasväggar, stor tvättställskommod samt bastu i anslutning. Till höger om hallen ligger ett sovrum, lämpligt som gästrum, med fönster mot framsidan.

Rakt fram öppnar sig den väl tilltagna sällskapsdelen med två stora umgängesrum, först det spatiösa allrummet med braskamin och burspråk, och vardagsrummet med fint ljusinsläpp från två håll. Från allrummet kommer du ut på den stora altanen som är helt skyddad från insyn och bjuder på bra ytor för grill, matbord och loungemöbler. Här finns även det inbyggda spabadet och en utedusch nära till hands. Läget ger både lä och maximalt med sol tack vare söderläget.

Köket är sofistikerat inrett med likadant marmorgolv som i hallen och stor central köksö med plats för ett flertal barstolar runt om. Köket är välförsett med både förvaring och arbetsytor. Den vita skåpinredningen kontrasteras av mörka bänkskivor och maskinpark i rostfritt. Köket har även egen utgång till altanen. Sällskapsdelens interiör hålls ihop av väggar i samma ljusa kulör, och trapphuset skapar en naturlig avdelare mellan kök och allrum. Bakom köket ligger tvättstugan, rymlig och fräsch med mycket förvaring och egen utgång till trädgårdens gavelsida.

På nedervåningen finns även ett fint hörnsovrum innanför allrummet, med egna garderober och även egen ingång till badrummet vilket gör det till ett lämpligt master bedroom om man vill.

Trappan till övervåningen tar dig direkt upp till ett luftigt allrum i mitten, perfekt som barnens egen sällskapsdel för kompishäng, lek, tv och spel. Ett stort fönsterparti släpper in massor med ljus från framsidan, och ytan ger plats för en stor soffgrupp. På båda sidor om trappan finns klädkammare.

På ena sidan av allrummet finns ett sovrum samt badrummet, helkaklat i vitt och blått och välutrustat med hörnbadkar, separat dusch, dubbel tvättställskommod samt stor väggspegel. På motsatt sida ligger två barnrum med bra plats för säng, skrivbord och förvaring, snedtak samt fönster på gaveln.

Det 6:e sovrummet är ett avskilt vinkelrum med vindkänsla som är otroligt fint, stort och samtidigt mysigt med snedtak, två takfönster och synliga takbjälkar. Det är ett underbart master bedroom men lika härligt som ytterligare ett allrum för barnen.

Planlösning
Entréplan Sippvägen 37 Övre plan Sippvägen 37
Området
Viggbyholm - Sjösidan

Attraktivt sjönära villaområde med närhet till fina strandpromenader utmed Värtan. Flera populära badstränder finns såsom Hägernäs Strand och Näsaängsbadet i Näsbypark som är flitigt besökta av barnfamiljer. En stor lekplats finns vid Lorensviksparken, några minuter från huset. Även nära till Rönningesjön med flera badplatser och fina promenadstråk samt Skavlötens friluftsgård med motionsspår, elljusspår, bastu, badplats, grillplats och stora gräsytor för bollspel och lek.

För båtintresserade finns Viggbyholms Båtklubb, en av Sveriges största båtklubbar med plats för ca 900 båtar. Intill båtklubben ligger Viggbyholms Herrgård med ridhus och stall.

Bra bussförbindelse till Täby Centrum, Danderyds Sjukhus och Arninge. Även Roslagsbanan, Viggbyholms Station, ligger ca 7-10 minuters promenad från huset.

Närmaste skolor är Drakskeppsskolan och Viggbyskolan, båda med åk 0-5 samt Bergtorpsskolan åk 6-9.
Närmaste förskola är närbelägna Pilfinken som ligger på Per Sundbergs väg. Det finns ett flertal skolor och förskolor inom räckhåll. För detaljerad information om dessa, se www.taby.se.

Hitta hit
Sippvägen 37