Torpvägen 24

Torpvägen 24

19 200 000 kr | 7 rum | 241 kvm

Adress
Torpvägen 24
Område
Näsbypark - Sjösidan
Fastighetsbet.
TÄBY NÄSBYPARK 53:19
Boarea
241 kvm
Biarea
36 kvm
Antal rum
7 rum
Tomtarea
1 544 kvm
Byggår
1945 och 1960
Pris
19 200 000 kr
Lina
Ansvarig mäklare
Lina Roslund
Fastighetsmäklare
Det är 9 dagar kvar till visning.
Söndag 30 jun kl. 12:00-12:45
Beskrivning
Torpvägen 24

Välkommen till en elegant, välplanerad villa med 7 rum, omfattande renoverad 2024 och med önskeläge på Näsbyparks sjösida nära Värtan! Här kan familjen se fram emot ett rymligt hem med hela tre eldstäder, stora soliga uteplatser och enkel tillgång till ett rikt utbud av aktiviteter från bad till golf och friluftsliv.

Villans boyta på 241 kvm är väl tillvaratagen i en utmärkt planlösning med stora öppna sällskapsytor på entréplanet, med öppen spis i vardagsrummet. Här finns även två sovrum varav ett bibliotek eller sovrum med öppen spis. Den tredje eldstaden finns vid uteplatsen. På övervåningen finns ett rymligt allrum och tre stora sovrum. I källarplanet finns en trapphall, ett rejält förråd samt utgång till trädgården.

Från köket kommer du ut på den vidsträckta altanen med västerläge och härlig kvällssol. På framsidan finns ytterligare uteplatser i form av en vacker stenläggning i granit och en mysig frukostaltan, där du istället har sol morgon och förmiddag. Kring huset har du sedan en fantastiskt fin trädgård med viss karaktär av naturtomt, med både plana gräsytor, berghällar i dagen och vacker växtlighet, bland annat ett körsbärsträd som blommar vackert på våren.

De många och omfattande renoveringarna av både hus och trädgård har gjort att huset är i absolut toppskick vad gäller både design, kvalitet och funktion, med smakfulla val av golv, badrum, färgsättning och tapeter i huset. Alla renoveringar redovisas i frågelistan. Andra fördelar är inbyggt garage med direktingång till huset, samt bergvärme.

Utöver magnifik kvalitet och rumslighet har villan ett suveränt läge på sjösidan, omkring 200 meter från Näsbyviken och med närhet till bad, båthamnar och strandpromenad. Det är även nära till Näsby slott och slottspark, skolor, sporthall, tennisbanor och golfbana som fortsätter i stora naturområden på andra sidan Näsbyviken. Service finns det gott om i Näsbyparks centrum.

Fakta
TÄBY NÄSBYPARK 53:19
Villa. Småhusenhet, bebyggd.
Torpvägen 24, 18352 Täby
Näsbypark - Sjösidan
Täby
241 kvm enligt mätning
36 kvm
7 st
Tomtarea 1 544 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Fastigheten har även adress Ankarvägen 5.
Planer och bestämmelser: Näsbypark 53:9,53:19 och del av 58:12, Detaljplan (Beslutsdatum: 2000-05-24, Senast ändrad: 2012-02-09).
Rättigheter last: Avtalsservitut: VILLA OCH ÅRLIG AVGÄLD - SE BESKRIVNING.
Avtalsrättigheter: Avtalsservitut VILLA OCH ÅRLIG AVGÄLD.
Ekonomi
19 200 000 kr, högstbjudande.
Taxeringsvärdet är 9 951 000 kr varav byggnadsvärde 4 551 000 kr. Typkod Småhusenhet, bebyggd. Taxeringsår: 2021.
9 287 kr/år
Totalt 6 845 000 kr.
Driftkostnader
33 784 kr
6 405 kr
2 812 kr
20 000 kWh/år
4
43 001 kr/år
Elförbrukningen är en estimering på 20 000 kWh/ år då huset inte varit bebott sedan september 2023. Den faktiska elförbrukningen enligt Ellevio är 15 925 kWh/år.
Byggnad
2 plans villa med sutteräng
1945 och 1960
1960
Krypgrund, Oisolerad betongplatta på mark
Lättbetong
Betong
Puts
Plåt, Betongpannor
Plåt
2-glasfönster och 3-glas isoler
Självdrag
Kommunalt vatten året om
Kommunalt avlopp
Murad skorsten med insatsrör
Bergvärme
2010
25 A
Fastigheten är omfattande renoverad under 2023-2024. För mer detaljerad information om utförda renoveringar se bifogad bilaga under DOKUMENT.
Energideklaration
Energideklaration är utförd (2024-05-24)
99 kWh/m² och år
D
Rumsbeskrivning

På entrésidan välkomnas du till huset via en fin stenlagd uteplats. I hörnet finns även ett mindre altandäck. Härifrån går du in i hallen som är luftig och rymlig med klinkergolv och generös plats för klädavhängning samt klädkammare och förvaring bredvid och under trappan.

Till vänster om hallen ligger ett supermysigt rum som kan disponeras på flera sätt – bibliotek, tv-rum eller kanske ett sovrum med egen öppen spis. Husdelen till vänster innehåller även ett stort förråd och en tvättstuga med groventré till/från garaget.

Till höger om hallen öppnar sig de härliga sällskapsytorna i ett mycket spatiöst vardagsrum med vacker parkett, vacker öppen spis och flödande ljusinsläpp från fönster längs hela framsidan. Den öppna planlösningen mot matsalen ger en social och trevlig miljö för både familjelivet och middagar där matsalen är ett inbjudande måltidsrum med plats för många personer. Här har du även utgång till framsidans altan i österläge – sommarens självklara frukostplats!

Köket nås från både hallen och matsalen, och är påkostat renoverat med smakfull interiör och modern maskinpark. Från köket öppnar du upp pardörrar till baksidans altan i högt, fritt läge, där du kan njuta av middagar i kvällssolen.
Från altanen leder trappor ner till ytterligare ett trädäck på markplan i trädgården.

Intill köket finns på ena sidan en liten hall med gäst-wc, och på andra sidan ligger trappan ner till källaren, samt längst in ett sovrum/arbetsrum.

På övervåningen kommer du upp i ett rymligt allrum, perfekt som tv-salong eller barnens eget vardagsrum. Allrummet har utgång till en nybyggd balkong på den södra gavelsidan.

Allrummet flankeras på ena sidan av två fina och rymliga barnrum, och på motsatt sida ett magnifikt master bedroom, långsträckt och avskilt, med massor av utrymme för läshörna/arbetsplats med mera förutom dubbelsäng. Ena kortväggen har inbyggd garderob med skjutdörrar.

Övervåningen omfattar även två badrum, båda helkaklade och snyggt inredda. Det mindre badrummet ligger intill allrummet medan master bedroom har egen access till det stora badrummet.

Området
Näsbypark - Sjösidan

Med blandad bebyggelse och ett mycket sjönära läge är Näsby Park en eftertraktad del av Täby. Här finns härliga promenadstråk utmed vattnet i direkt närhet till fastigheten, sandstrand och badbryggor samt vintertid fina isar med skridskoåkning. Populärt är även närheten till skärgården. Med båt från någon av de närliggande småbåtshamnarna tar du dig lätt till såväl stan som det yttersta kustbandet. På kort avstånd ligger Näsbyvikens båtklubb.

Några minuter från fastigheten ligger vackra Näsby Slott som erbjuder hotellverksamhet, festlokal, bröllop och aktiviteter. Vid Näsby Slott ligger även Sats. I Näsbypark Centrum finns bland annat Park Café och Café Gateau, matvaruaffär, flera butiker, apotek, restaurang, husläkare och bibliotek .

Även nära till Djursholms golfbana, Altorps motionsspår och Näsa Äng med badstrand och tennisbanor.

Mycket bra kommunikationer. Närmast är Roslagsbanans hållplats vid Näsby Allé. Bra bussförbindelse med 617 och 619 till Täby Centrum.

I Näsbypark finns många skolor, exempelvis Slottsparksskolan (F-3). Norskolan (F-3) och Näsbyparksskolan (4-9). Här finns även Internationella engelska skolan. Det finns även ett flertal förskolor. För detaljerad information se gärna www.taby.se.

Hitta hit
Torpvägen 24