Granitvägen 8B

Granitvägen 8B

10 475 000 kr | 4 rum | 123 kvm

Exklusiv lägenhet med hänförande fri sjöutsikt över Värtan.
Adress
Granitvägen 8B
Område
Viggbyholm - Sjösidan
Boarea
123 kvm
Antal rum
4 rum
Byggår
2008
Månadsavgift
8 689 kr/mån
Lägenhetsnummer
Lägenhetsnr
12
Pris
10 475 000 kr
Sofia
Ansvarig mäklare
Sofia Hörle
Fastighetsmäklare
Intresserad av denna bostad?

Välkommen att kontakta mäklaren för visning.

Exklusiv lägenhet med hänförande fri sjöutsikt över Värtan.
Beskrivning
Granitvägen 8B

Exklusiv lägenhet med högt fritt läge och hänförande fri utsikt över Värtan och Viggbyholms båthamn. Byggd 2008 i stilren arkitektur och med fina materialval. Optimalt planerad med kök och vardagsrum i öppen planlösning, braskamin, två balkonger med söderläge och en stor altan. Generösa sällskapsytor. 3 bra sovrum. Elegant badrum samt egen tvättstuga. Underbart boende med villakänsla och de praktiska fördelarna med lägenhet. Idylliskt belägen i villaområde. I månadsavgiften ingår två parkeringsplatser, fiber för TV & bredband 1000 Mbit samt två förråd. Sammantaget är detta utan tvekan en av Täbys absolut finaste lägenheter!.

Fakta
Bostadsrättslägenhet
Granitvägen 8B, 18363 Täby
Viggbyholm - Sjösidan
Täby
12
123 kvm
4 rum och kök
1, hiss finns
Ekonomi
10 475 000 kr, högstbjudande.
8 689 kr/mån. I avgiften ingår värme, kallvatten, varmvatten, internet, kabel-TV och parkeringsplats.
8,67728 %.
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 1 302 988 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 1 302 988 kr enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning ( 2022).
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift (engångsavgift) om 1433 kr som betalas av köparen.
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 573 kr.
Driftkostnader
392 kr
2
392 kr/mån
Förening
Drakskeppet
769611-7121
Brf Drakskeppet består av 4 st flerbostadshus med totalt 12 st bostadsrätter.
Föreningen har en vacker parkliknande trädgård med unika växter och arkitektur. Trädgården ger utrymme för både vila och lek samtidigt som den växlar utseende med årstiderna. I trädgården finns en bevattningsanläggning installerad och föreningen anlitar erfarna trädgårdsmästare för att bevara och utveckla den på bästa sätt.
TV & Internet: Fastigheten är ansluten till fibernät. I månadsavgiften ingår bredband och kabel-TV.
2 parkeringsplatser ingår i månadsavgiften. En fast plats på Granitvägen utanför entrén med laddstolpe samt en icke specificerad plats med infart från Drakskeppsvägen. Det finns 2 garageplatser i föreningen. Till garageplats är det separat kö.
Föreningens bergvärmeanläggning är utbytt under 2023.
Byggnad
2008
Det finns ett mindre förråd direkt utanför lägenheten samt ett större förråd i källaren.
Rumsbeskrivning

Välkommen till denna fantastiska våning med hänförande sjöutsikt över Stora Värtan. Fantastisk rymd och luftig känsla med stora fönsterpartier. Öppen och flexibel planlösning inbjuder till många möjligheter. Vackert ekgolv utom i våtrum och hall. Vattenburen golvvärme i hela lägenheten. Två soliga balkonger samt en altan med härlig sjöutsikt. Sammantaget en underbar våning att trivas i.

HALL
Välkomnande hall med rymliga garderober. Klinkergolv. Direkt utanför lägenheten

VARDAGSRUM
Underbart ljust och rymligt vardagsrum i vinkel. Här finns plats för generösa sittgrupper och den vackra sjöutsikten kan avnjutas från det stora burspråksfönstret. Utgång till båda soliga balkongerna. I vardagsrummet finns även en värmande braskamin.

KÖK
Exklusivt och fullutrustat kök med bänkskivor av granit. Här finns induktionshäll, inbyggnadsugn, micro, kyl/frys, diskmaskin, vinkyl samt en spisfläkt. Snygg och praktisk bardisk som avgränsar mot matplatsen.

MATPLATS
Med våningens öppna planlösning utgör matplatsen en del av hela sällskapsdelen. Här finns gott om plats för många middagsgäster. Givetvis finns den fina sjöutsikten även härifrån.

SOVRUM
I våningen finns tre bra sovrum med rymlig förvaring i stora garderober. Önskas ytterligare sovrum är det möjligt att dela av vardagsrummets vinkel och på så vis skapa ett fjärde sovrum. Från master bedroom finns utgång till både en härlig balkong och den stora altanen med plats för stor sittgrupp, det är även tillåtet att använda grill. Fin sjöutsikt från både altan och balkongen.

BADRUM
Stort härligt helkaklat badrum med både bubbelbadkar och dusch. Här finns toalett, stort dubbelhandfat med kommod, handdukstork. Klinkergolv och golvvärme.

GÄST-WC / TVÄTTSTUGA
Kaklad gäst-wc med klinkergolv. Här står även en tvättpelare bestående av tvättmaskin och torktumlare, båda Miele samt ett torkskåp. Det är enkelt att ordna en duschhörna om torkskåpet och skåpet bredvid tas bort. Där finns en golvbrunn.

Planlösning
6450130_1-312-6_2D_extra
Området
Viggbyholm - Sjösidan

Högt och fritt läge på Viggbyholms solsida med fina Lorensviksparken strax nedanför. Där finns en bra lekplats, boulebana och en härlig strandpromenad. I området finns Viggbyholms småbåtshamn, rackethall, ishall, fotbollsplan och Viggbyholms Herrgård med ridhus och stall endast några minuters promenad från huset. Populära badstränder finns i närheten, Hägernäs Strand eller Näsaängsbadet i Näsbypark är flitigt besökta av barnfamiljer. Det finns även ett flertal mindre stränder och klippbad med promenadavstånd.

Bra bussförbindelse till Täby Centrum. Nära till hållplatser på Vretvägen och Drakskeppsvägen. Bussen stannar vid Näsbyparks Centrum där även Roslagsbanan finns.

Närmaste skolor är Drakskeppsskolan F-5 och Viggbyskolan F-5 samt Bergtorpsskolan åk 6-9.
Närmaste förskola är Pilfinken som ligger på Per Sundbergs väg. Det finns ett flertal skolor och förskolor inom räckhåll. För detaljerad information om dessa, se www.taby.se.

Hitta hit
Granitvägen 8B