Såld: Vretvägen 14

288kvm – 7rum

Beskrivning

Fantastisk stilfull, vacker och representativ villa med en totalyta om 493 kvm som har allt man kan önska. Villan förenar hög teknisk prestanda och komfort med design och arkitektur på bästa möjliga sätt! Stora sällskapsytor med fina ljusinsläpp. 5 sovrum. Underbar poolanläggning inne, spabad ute. Insynsskyddad solig trädgård. Ett verkligt drömboende att längta hem till! Måste upplevas. För visning, kontakta ansvarig mäklare.

Fastigheten Viggbyholm 80:16

Vretvägen 14, 183 63 Täby
Belägen i Täby kommun, Täby församling
Skattesats 30.65

Storlek

Boarea 288 m2, biarea 205 m2 Areauppgifter enligt uppmätning
7 rum, varav 5 sovrum.

Tomt

Fint anlagd trädgård med asiatisk känsla genom terrasseringar och vackra stensättningar. Genomtänkt och smakfullt arrangerade rabatter. Automatsikt bevattningssystem finns till gräsmatta och rabatter. Tomtarea 1 742 m² (friköpt).

Dokument

Areabevis.pdf
Energideklaration.pdf

Ekonomi

Taxeringsvärdet är 5 963 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 2 676 000 kr. Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd. Värdeår 1973.

Driftkostnad

Ca 55 100 kr/år och fördelas enligt följande:

Renhållning

2300 kr

Uppvärmning

44900 kr

Vatten/avlopp

7900 kr

Kommentar

Driftkostnaden är baserad på nuvarande ägares förbrukning och kan komma att variera.

Pantbrev

Det finns 17 st pantbrev uttagna om sammanlagt 9 975 000 kr.

Servitut, planbestämmelser m m

Servitut: Rättigheter-last: Avtalsservitut Ledning Mm; Avtalsservitut Villa

Avtalsservitut Villa och Årlig Avgäld, Avtalsservitut Ledning Mm
Avtalsservitut Ledning Mm; Avtalsservitut Villa
Planbestämmelser: Byggnadsplan (1935-07-16)

Detaljer

Byggnad

Byggnadsår

1973

Renovering

Huset är om- och tillbyggt 2007-2011.

Grund

Betongplatta

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Fasad

Puts

Takbeklädnad

Gummiduk (protan)

Utv. plåtarbeten

Zink

Fönster

Aluminiumprofiler, isolerglas (2008)

Ventilation

Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning

Murstock

Murad skorsten

Larm

Ja

Larmfabrikat typ

med kameraövervakning.

Centraldammsugare

Ja

Vatten

Kommunalt vatten

Avlopp

Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Energisnålt och effektivt med två bergvärmepumpar (2003 samt 2008) samt FTX (2009) med sommarkyla.

Elinstallation

All el är utbytt och omdragen i fastigheten.

Övrigt

Huset förses med varmvatten fån en extra stor varmvattenberedare om 600 liter.

TV- och internetanslutning


Internet: Fiber via Telia.

Bilplats

Uppvärmd garageuppfart med plats för ett flertal bilar.

Uteplats

Soliga och skyddade uteplatser i sydvästläge. Generösa altaner med skifferplattor. Gott om plats för både matgrupper och solmöbler.

Planlösning

Ett fantastiskt boende utöver det vanliga! Detta är ett verkligt drömboende för dig som ställer höga krav på komfort och estetik. Arkitektritad och tillbyggd villa med påkostade och mycket smakfulla materialval. Mycket bra planlösning med stora representativa sällskapsytor samt ett flertal sovrum och badrum. Huset har stora fönsterpartier som tillsammans med atriumtaken, inspirerade av arkitekturikonen Frank Lloyd Wright, ger ett fantastiskt ljusinsläpp. I kök, allrum samt ett av sovrummen är atriumtaken dessutom öppningsbara via elmanövrering Här är både arkitektur, design och teknik genomtänkt in i minsta detalj.

Huset har bl.a. eluppvärmd uppfart samt entrégång, och stup- och hängrännor med styrautomatik vilket ger ökad komfort och minskat underhåll. Nedgrävd bevattningsanläggning för gräsmatta och rabatter. Inbyggd ljudanläggning med möjlighet upp till 32 zoner samt smart och avancerat belysningssystem (IHC). Utvändig automatisk skymningsbelysning med rörelsesensorer.

Nyckelfritt hus med låssystem från RCO samt skalskydd med kamerarövervakning både in- och utvändigt. I systemet finns även integrerat brandlarm. 3 st elektriska garageportar med fjärrstyrning kopplad till IHC-larm och lås. Centraldammsugare finns i hela huset, även i garaget. Mekanisk till och frånluft med kyla samt tillskottsvärme från bergvärme. Hela huset har vattenburen golvvärme förutom ett badrum som har elgolvvärme. Entréplanet ommålat 2015.

Entréplan

HALL

Fin välkomnade hall med rymd och ljusinsläpp från atriumgårdens fönster. Klinkerplattor med golvvärme. Gott om plats för förvaring i en hel garderobsvägg med skjutdörrar. Stilren gäst-WC.

En ytterligare entré finns i anslutning till kök och sovrumsavdelningen. Även den med en hel garderobsvägg.

VARDAGSRUM

Stort och mycket representativt vardagsrum. De generösa och öppna ytorna tillsammans med atriumgårdens takhöjd (elektriska takfönster) skapar tillsammans med de väl tilltagna fönstren och den öppna spisen ett härligt ljus och en underbar atmosfär. Mörklackade trägolv i heltilja, nyslipade 2015. Från vardagsrummet har man utgång till altanen samt utblick över trädgården och det inglasade uterummet.

KÖK

Specialbeställt och snickeritillverkat kök med full maskinell utrustning såsom dubbla kylar med ismaskin samt kolsyrat vatten, frys, inbyggd ångugn, micro, varmluftsugn, induktionshäll, specialbeställd spisfläkt, diskmaskin samt inbyggd kaffemaskin. Generösa arbetsytor och flyttbar köksö. Stor matplats för ca 10 -12 personer. Från köket har man direktutgång till det härliga uterummet som håller inomhusklimat året runt tack vare golvvärmen i det vackra skiffergolvet. Glaspartiet i uterummet kan öppnas i sin helhet mot den stensatta terrassen. I uterummet finns även eldrivna solgardiner.

SOVRUM

Sammanlagt har villan 5 sovrum, varav 3 stycken ligger i en del med två badrum samt ett stort allrum. Från båda badrummen har man utgång till terrassen samt spabadet.

Två sovrum ligger i andra delen varav ett har ett eget badrum. Flexibel planlösning som lätt kan anpassas efter familjesituationen. I dagsläget används ena sovrumsdelen som en egen svit med master bedroom och två walk in closet.

ALLRUM

Luftigt allrum med fint ljusinsläpp tack var atriumfönster som är öppingsbart via elmanövrering. I dagsläget används rummet som master bedroom.

BADRUM

På entéplan finns 3 stycken helkaklade badrum med vackra materialval samt en gästtoalett. Från två av badrummen finns utgång till terrassen samt spabadet.

TVÄTTSTUGA

I anslutning till sovrumsdelen ligger tvättstugan som har stora glasdörrar ut mot terrassen. Bänkskivor i trä samt klinkergolv. Dubbla tvättmaskiner samt torktumlare.

Nedre plan

RELAXAVDELNING

En exklusiv och påkostad relaxavdelning samt inomhuspool (8 x 4 meter). Mycket vackra materialval som bidrar till att skapa en harmonisk miljö. Relaxdelen rymmer även en bastu i cederträ med glaspartier mot inomhuspoolen. Badrummet har badkar samt dusch och wc. Avdelningen har även ett pentry. Till relaxavdelningen finns kombinationslås.

VINKÄLLARE SAMT FÖRRÅD

Vinkällare samt en stor förrådsdel. I ena delen av förrådet finns teknikrummet där en dator finns för all elektronik. Även här finns kombinationslås.

GARAGE

Fantastiskt garage med tre elstyrda portar. Två för bilar och en mindre för cyklar och motorcyklar. Klinkergolv med golvvärme samt en rostfri ränna i mitten med golvbrunn. Garaget har även luftvärme från bergvärme.

Övrigt

Områdesbeskrivning

Attraktivt sjönära villaområde nära till fina strandpromenader utmed Värtan och närhet till härliga strövområden. Flera populära badstränder finns såsom Hägernäs Strand och Näsaängsbadet i Näsbypark som är flitigt besökta av barnfamiljer. En stor lekplats finns vid Lorensviksparken, några minuters promenad från huset.

Även nära till Rönningesjön med flera badplatser och fina promenadstråk samt Skavlötens friluftsgård med motionsspår, elljusspår, bastu, badplats, grillplats och stora gräsytor för bollspel och lek.

För båtintresserade finns Viggbyholms Båtklubb, en av Sveriges största båtklubbar med en hamn för ca 900 båtar. Intill båtklubben ligger Viggbyholms Herrgård med ridhus och stall.

Bra bussförbindelse till Täby Centrum, Danderyds Sjukhus och Arninge. Även Roslagsbanan, Viggbyholms Station, ligger ca 10 minuters promenad från huset.

Närmaste skolor är Drakskeppsskolan och Viggbyskolan, båda med åk 0-5 samt Bergtorpsskolan åk 6-9.

Närmaste förskola är närbelägna Pilfinken som ligger på Per Sundbergs väg. Det finns ett flertal skolor och förskolor inom räckhåll. För detaljerad information om dessa, se www.taby.se

Tillträde efter överenskommelse.

Uppgiften i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.

Tillbaka