Till salu: Vallarebacken 3

231kvm – 5rum
Visning sön 4/3 kl. 14:00-15:00
Begärt pris/bud Budgivning pågår
13 700 000 kr
Högsta bud: 11 500 000 kr (Se budhistorik)

Beskrivning

Modern arkitektritad villa på en högt belägen, solig och insynsskyddad tomt på Näsbyparks sjösida. Villan karaktäriseras av ljus och rymd med fantastiska fönsterpartier och drygt 6 meter i tak. Underbart ljust vardagsrum om 64 m² med vacker murad öppen spis. Två exklusiva badrum varav ett med bastu. Solig skyddad uteplats i bästa syd/västläge samt en härlig pool. Lugnt attraktivt belägen på liten återvändsgata nära Roslagsbanan, bussar, Näsbypark Centrum, skolor och havet. Ett fantastiskt boende utöver det vanliga.

Fastigheten Näsbypark 22:13

Vallarebacken 3, 183 57 Täby
Belägen i Täby kommun, Täby Församling församling
Skattesats 30.64

Storlek

Boarea 231 m2, biarea 0 m2 Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
5 rum (kan göras om till 6 rum), varav 3-4 sovrum.

Tomt

Tomtarea 1 515 m² (friköpt).
Högt belägen, solig och lättskött naturtomt. Lugnt och mycket barnvänligt läge vid liten återvändsgata.

Dokument

Besiktningsprotokoll.pdf
Vallarebacken-3-energideklaration.pdf
Vallarebacken-3-tomtkarta.pdf

Ekonomi

Pris 13 700 000 kr eller högstbjudande

Taxeringsvärdet är 7 581 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 3 541 000 kr. Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd. Värdeår 2004.

Budhistorik

  • BudBudgivare
  • 11 500 000 kr 1 23/2 16:24
Dölj Visa budhistorik

Driftkostnad

Ca 34 539 kr/år och fördelas enligt följande:

Renhållning

2500 kr

Uppvärmning

28004 kr

Vatten/avlopp

4035 kr

Pantbrev

Det finns 3 st pantbrev uttagna om sammanlagt 4 900 000 kr.

Energideklaration

Energideklaration finns. Lämnas ut av mäklaren samt finns även tillgänglig på internet.

Servitut, planbestämmelser m m

Servitut: Rättigheter-last: Avtalsservitut Villa och Årlig Avgäld

Avtalsservitut Villa och Årlig Avgäld
Avtalsservitut Villa och Årlig Avgäld
Planbestämmelser: Byggnadsplan (1935-07-16)

Detaljer

Byggnad

Byggnadsår

2004

Grund

Krypgrund

Stomme

Trä

Bjälklag

Betong, trä

Fasad

Trä

Takbeklädnad

Plåt

Utv. plåtarbeten

Plåt

Hängrännor

Plåt

Fönster

2-glasfönster isolerglas

Ventilation

Mekanisk frånluft med värmeåtervinning

Murstock

Murad skorsten

Larm

Ja

Vatten

Kommunalt vatten

Avlopp

Kommunalt avlopp

Radon

Långtidsmätning utförd 2007/2008, årsmedelvärde under 30 Bq/m3. Gränsvärde 200 Bq/m3

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump med värmeåtervinning, vattenburen golvvärme i entréplan , elradiatorer övre plan

TV- och internetanslutning

TV: Ansluten till Telia fiber
Internet: Ansluten till Telia fiber 100 Mbit/s

Bilplats

Uppställningsplats för 2-3 bilar.

Övriga byggnader

Det finns en liten lekstuga och en friggebod på 12 m².

Uteplats

Underbart solig och skyddad uteplats (trädäck) utanför vardagsrummet. Optimalt belägen mot sydväst med sol ända in på kvällen. Här finns också den härliga poolen från Poolkungen som tillkom 2010. Den är oval och mäter 6,2 x 3,5 meter.

Planlösning

Välkommen till denna underbara arkitektritade drömvilla där ambitionen varit att uppnå fria ytor med få väggar, öppen planlösning, mycket ljus med stora fönsterpartier och högt i tak. Resultatet blev två förskjutna kuber med vardagsrumsdelen ett par trappsteg ned från entréplanet. Vackert trägolv av ask samt granitgolv i entré och våtutrymmen. Vattenburen golvvärme i hela entréplanet.

Entréplan

HALL

Ljus och välkomnande hall med rejält kapprum intill. I kapprummet finns en hel garderobsvägg med skjutdörrar samt en hatthylla och skohylla utmed hela motstående väggen. Vackert granitgolv med golvvärme.

KÖK

Modernt fullutrustat kök med rejäl matplats. Köket är helt öppet mot vardagsrummet vilket skapar en härlig kommunikation i hela entréplanet. Här finns också en köksö som mot köket fungerar som arbetsyta och förvaring och på andra sidan, ett trappsteg ned, blir perfekt barhöjd med tre fastmonterade barstolar som ingår.

VARDAGSRUM

Ett fantastiskt vardagsrum! Ca 64 m², med ett helt magiskt fönsterparti i fullhöjd som ger ett underbart ljus och känslan av att naturen är en del av huset. I mitten finns den murade öppna spisen med glas åt två håll. Den vitputsade murstocken går ända upp till taket där takhöjden är drygt sex meter. I vardagsrummet ryms förutom flera sittgruppper även en rejäl matgrupp. De tre fina taklamporna från Kartell ingår. Från vardagsrummet nås även den härliga uteplatsen.

BADRUM - BASTU

Exklusivt badrum med två tvättställ, dusch, vägghängd toalett samt en fin bastu. Granitgolv med elgolvvärme.

TVÄTTSTUGA

Ljus och välutrustad tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Granitgolv. Det runda fönstret ger en exklusiv känsla.

Övre plan

SOVRUM

Här finns tre bra sovrum. Ett är ett stort master bedroom med en stor och rymlig klädkammare. Även de två andra är väl tilltagna och har varsin klädkammare. Vid behov av fler sovrum finns möjlighet att dela av det stora allrummet intill.

ALLRUM

Ett stort och ljust allrum med plats för stor sittgrupp. Perfekt för barnen/ungdomarna.

BADRUM

Elegant badrum med både badkar och dusch. Två tvättställ och vägghängd toalett. Fint ljusinsläpp från fönstret placerat ovanför den stora väggspegeln. Granitgolv och elgolvvärme.

Övrigt

Områdesbeskrivning

Näsby Park, med blandad bebyggelse och ett sjönära läge är en eftertraktad del av Täby. Här finns härliga promenadstråk utmed vattnet, sandstrand och badbryggor samt vintertid fina isar med skridskoåkning. Populärt är även närheten till skärgården. Med båt från någon av de närliggande småbåtshamnarna Viggbyholms Båtklubb och Näsbyvikens Båtsällskap tar du dig lätt till såväl stan som det yttersta kustbandet.

Även nära till Djursholms golfbana, Altorps motionsspår och Näsa Äng med badstrand och tennisbanor. Tennishall och SATS gym finns några hundra meter från huset.

Näsby Slott är vackert beläget vid Näsbyviken. Idag används slottet som konferens- och festlokal och de omgivande byggnaderna hyrs ut, bl a har Friskis & Svettis en fin anläggning här.

Endast några minuter från huset ligger Näsby Park Centrum som är ett trevligt modernt centrum med affärer, café, apotek, husläkare, bibliotek, gym m.m Även högklassiga och populära Ica Stop ligger på kort promenadavstånd, vid Viggbyholmsavfarten.

Det finns ett flertal närliggande förskolor och skolor med olika inriktning och pedagogik. Se gärna www.taby.se för dedaljerad information om skolor och förskolor.

Mycket bra kommunikationer med Roslagsbanan från Näsby Park Centrum till Stockholm Östra. Även bra bussförbindelser till Mörby Centrum, Danderyds sjukhus samt till Täby Centrum.

Tillträde efter överenskommelse.

Uppgiften i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.

Ansvarig fastighetsmäklare

Carl Berggren

Tel

08-665 00 13

Mobil

070-722 43 16

Epost

carl@berggrenhorle.se

Tillbaka