Per Sundbergs Väg 28

174kvm – 6rum
Begärt pris/bud
8 750 000 kr

Beskrivning

Ljus och trivsam villa med lugnt idylliskt läge vid liten återvändsgata och grönområde i populära Viggbyholm, på sjösidan. Smakfullt renoverad och tillbyggd med hög standard. Underbart stort, ljust och fullutrustat kök. Generöst vardagsrum med en värmande öppen spis. Skyddad, högt belägen tomt med ett stort soligt trädäck. Eftertraktat sjönära läge mycket nära skola och förskola samt Viggbyholms båthamn.

Fastigheten Internatet 27

Per Sundbergs Väg 28, 183 63 Täby
Belägen i Täby kommun, Täby församling
Skattesats 30.65

Storlek

Boarea 174 m2, biarea 0 m2 Areauppgifter enligt uppmätning 2017
6 rum, varav 4 sovrum.

Tomt

Tomtarea 787 m² (friköpt).
Lättskött, högt belägen och solig tomt angränsande till grönområde. Plana lekytor för barnen.

Dokument

Per-Sundbergs-vag-28-areaprotokoll.pdf
Per-Sundbergs-vag-28-besiktning.pdf
Per-Sundbergs-vag-28-energideklaration.pdf
Per-Sundbergs-vag-28-fragelista.pdf

Ekonomi

Pris 8 750 000 kr eller högstbjudande

Taxeringsvärdet är 4 347 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 1 895 000 kr. Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd. Värdeår 1978.

Driftkostnad

Ca 43 136 kr/år och fördelas enligt följande:

El

34842 kr

Renhållning

2500 kr

Samfällighet

1000 kr

Vatten/avlopp

4794 kr

Pantbrev

Det finns 18 st pantbrev uttagna om sammanlagt 4 887 000 kr.

Servitut, planbestämmelser m m

Servitut: Rättigheter-last: Avtalsservitut Villa och Årlig Avgäld
Täby Internatet GA:1
Avtalsservitut Villa och Årlig Avgäld, Avtalsservitut Villa och Årlig Avgäld, Avtalsservitut Villa och Årlig Avgäld, Avtalsservitut Villa och Årlig Avgäld, Avtalsservitut Villa och Årlig Avgäld, Avtalsservitut Villa och Årlig Avgäld
Avtalsservitut Villa och Årlig Avgäld
Planbestämmelser: Stadsplan (1974-10-15)

Detaljer

Byggnad

Byggnadsår

1977

Renovering

1985 och 2013

Grund

Betongplatta på mark

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Fasad

Trä, delvis bytt

Takbeklädnad

Betongpannor

Utv. plåtarbeten

Målad galvaniserad plåt

Hängrännor

Målad galvaniserad plåt

Fönster

Mestadels nya 3-glasfönster 2003, även altandörrar

Ventilation

Mekanisk frånluft

Murstock

Skorsten av plåt

Centraldammsugare

Ja

Vatten

Kommunalt vatten

Avlopp

Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Direktverkande el, oljefyllda radiatorer. Luftvärmepump samt öppen spis

TV- och internetanslutning

TV: TV-antenn. Går även via ADSL.
Internet: ADSL

Bilplats

Garage med plats för 1 bil. Rymlig vind för förvaring finns åtkomlig via vindslucka med trappa.

Uteplats

Stort härligt trädäck som nås direkt från köket. På trädäcket finnns plats för rejäl matplats samt sittgrupper. Skyddat soligt läge mot syd/väst. Här finns även ett spa-bad.

Planlösning

Välkommen till denna välrenoverade och tillbyggda villa i mycket bra skick. För mer information om utförda renoveringar, se bilagd frågelista.

ENTRÉPLAN

HALL

Ljus och välkomnande hall med rymlig garderob för ytterkläder. Klinkergolv.

VARDAGSRUM

Stort och ljust vardagsrum i vinkel. Rummet är lättmöblerat och erbjuder plats för sittgrupper och matsalsdel. Trivsam och värmande öppen spis från 2015. Parkettgolv av ek. Utgång till trädgården och uteplats.

KÖK

Underbart stort och ljust kök som fått sin nuvarande planlösning efter tillbyggnad 2013. Stora fönster och glasade pardörrar ger ett härligt ljus. Köket är fullutrustat med maskiner från Miele. Induktionshäll, diskmaskin, ugn, kombiugn med mikro, spisfläkt och kyl/frys. Här finns även en vinkyl inbyggd i köksön samt en kran för kolsyrat vatten. Vackra bänkskivor av granit. Epoxigolv med elvärme. Stor matplats för hela familjen. Från köket finns utgång till den soliga uteplatsen/trädäcket.

BADRUM - BASTU

Kaklat elegant duschrum från 2009 med klinkergolv och golvvärme. Här finns toalett, dusch med duschväggar av glas, handfat samt handdukstork. Dessutom en fin bastu.

SOVRUM

Ett rymligt sovrum med bra förvaring i hel garderobsvägg.

TVÄTTSTUGA

Fin tvättstuga med klinkergolv. Tvättmaskin och torktumlare samt en bra abetsbänk med tvättho. Här finns även varmvattenberedaren och en extra frys.

ÖVRE PLAN

ALLRUM

Stort och underbart ljust och fint allrum/TV-rum med plats för sittgrupp. Ekparkett.

BADRUM

Kaklat badrum med klinkergolv. Här finns dusch, toalett, handfat och ett takfönster.

SOVRUM

Tre bra sovrum, varav ett med en rymlig klädkammare. Ekparkett.

VIND

Vinden är åtkomlig via lucka utifrån. Det är enkelt att montera en vindslucka med trappa i exempelvis allrummet för att enklare kunna utnyttja vinden för förvaring.

Övrigt

Områdesbeskrivning

Vem var Per Sundberg? Han föddes 1889 i Stockholm och var en framstående pedagog, rektor och skolreformator. Sundberg startade 1928 internatskolan Viggbyholmsskolan i Täby som han sedan förestod till sin död 1947. Drakskeppsskolan drivs nu på samma plats.

Lugnt, attraktivt och mycket barnvänligt område vid återvändsgata. Lekplats och grönområde finns i kvarteret och vid Lorensviksparken. Perfekt för den unga barnfamiljen. Nära till fina strövområden och strandpromenader utefter Värtan. Flera populära badstränder finns såsom Hägernäs Strand och Näsaängsbadet i Näsbypark som är flitigt besökta av barnfamiljer.

Närmaste skolor är Drakskeppsskolan, ett stenkast från huset och Viggbyskolan, båda med åk 0-5 samt Bergtorpsskolan åk 6-9.

Närmaste förskola är Pilfinken som finns i kvarteret nedanför. Det finns ett flertal skolor och förskolor inom räckhåll. För detaljerad information om dessa, se www.taby.se

För båtintresserade finns Viggbyholms Båtklubb, en av Sveriges största båtklubbar med en hamn för ca 900 båtar. Viggbyholms Herrgård med ridhus och stall några minuters promenad från huset.

Bra bussförbindelse till Täby Centrum, hållplats nere på Drakskeppsvägen. Tåg, Roslagsbanan, Viggbyholms Station eller Näsbypark C, ligger drygt 10 minuters promenad från huset.

Tillträde efter överenskommelse.

Uppgiften i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.

Ansvarig fastighetsmäklare

Carl Berggren

Tel

08-665 00 13

Mobil

070-722 43 16

Epost

carl@berggrenhorle.se

Tillbaka