Gläntvägen 3

150kvm – 6rum
Begärt pris/bud
7 300 000 kr

Beskrivning

Ljus och trivsam villa med lugnt barnvänligt läge vid återvändsgata i populära Viggbyholm, på sjösidan. Stort härligt vardagsrum med värmande braskamin. Två fina badrum och en bastu. 4 bra sovrum. Solig balkong med fin sjöutsikt. Barnvänlig plan tomt med soliga uteplatser. Eftertraktat sjönära läge mycket nära skola, förskola samt Viggbyholms båthamn. Garage och carport.

Fastigheten Internatet 19

Gläntvägen 3, 183 63 Täby
Belägen i Täby kommun, Täby församling
Skattesats 30.64

Storlek

Boarea 150 m2, biarea 0 m2 Areauppgifter enligt uppmätning
6 rum, varav 4 sovrum.

Tomt

Tomtarea 490 m² (friköpt).
Barnvänlig och fin trädgårdstomt med bra lekytor för barnen på en plan gräsmatta. I trädgården finns bl.a. ett äppelträd och syrénbuskar.

Dokument

Atgarder-efter-besiktning.pdf
Energideklaration-Glantvagen-3.pdf
Energirapport-Glantvagen3.pdf
Glantvagen-3.-Besiktningsprotokoll.pdf
Renoveringar-sedan-2003.pdf

Ekonomi

Pris 7 300 000 kr eller högstbjudande

Taxeringsvärdet är 3 969 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 1 778 000 kr. Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd. Värdeår 1976.

Driftkostnad

Ca 39 109 kr/år och fördelas enligt följande:

El

30617 kr

Renhållning

2500 kr

Samfällighet

1000 kr

Vatten/avlopp

4992 kr

Pantbrev

Det finns 17 st pantbrev uttagna om sammanlagt 2 946 000 kr.

Servitut, planbestämmelser m m

Servitut: Rättigheter-last: Avtalsservitut Villa och Årlig Avgäld
Täby Internatet GA:1. Det är områdets samfällighetsförening som bl.a. omfattar två lekplatser, parkmark och gångstigar. 32 fastigheter ingår i samfällighetsföreningen.
Avtalsservitut Villa och Årlig Avgäld, Avtalsservitut Villa och Årlig Avgäld,
Avtalsservitut Villa och Årlig Avgäld
Planbestämmelser: Stadsplan (1974-10-15)

Detaljer

Byggnad

Byggnadsår

1976

Grund

Betongplatta på mark

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Fasad

Stående träpanel

Takbeklädnad

Betongpannor

Utv. plåtarbeten

Målad galvaniserad plåt

Hängrännor

Målad galvaniserad plåt

Fönster

3-glasfönster

Ventilation

Mekanisk frånluft

Murstock

Skorsten av plåt. Sotning utförd 2018-02-02

Vatten

Kommunalt vatten

Avlopp

Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Direktverkande el, oljefyllda radiatorer. Luftvärmepump samt braskamin. Service av luftvärmepump utförd 2017-11-22.

TV- och internetanslutning

TV: Ansluten till fibernät.
Internet: Ansluten till fibernät.

Bilplats

Garage med plats för 1 bil, infart från Per Sundbergs väg. Ovanpå garaget finns en inredd vind för förvaring. Det finns även en carport med infart från Gläntvägen. Här finns plats för 1 bil samt ytterligare 2 bilar på infarten. I anslutning till carporten finns ett praktiskt förrådsrum.

Uteplats

En solig uteplats i syd/västläge finns på entrésidan, med sol från lunchtid och in på kvällen. Den andra uteplatsen finns utanför vardagsrummet, i syd/ostläge, med sol på morgon och förmiddag. Dessutom en nyrenoverad solig balkong med fin sjöutsikt mot Värtan och Viggbyholms båthamn.

Planlösning

Entréplan

HALL

Välkomnande hall med plats för ytterkläder. Klinkergolv med elgolvvärme.

VARDAGSRUM - MATSAL

Stort, ljust och lättmöblerat vardagsrum i vinkel med plats för både sällskapsdel och matgrupp för många gäster. En modern braskamin (2005) värmer skönt och bidrar till den fina trivseln. Parkettgolv. Utgång till uteplats/trädäck.

KÖK

Väldisponerat ljust och modernt kök. Här finns ny induktionshäll (2018), inbyggnadsugn (2004), inbyggd mikro (2004), diskmaskin ( 2014), kyl i fullhöjd ( 2011) och spisfläkt ( 2004). Parkettgolv i körsbärsträ med elgolvvärme. Bänkskiva av körsbärsträ. Matplats för 4-6 personer.

SOVRUM

Ett stort och rymlig sovrum med ekparkettgolv. En garderob.

BADRUM - BASTU

Kaklat badrum från 2005 med klinkergolv och elgolvvärme. Här finns toalett, duschhörna och handfat med kommod samt spegelskåp. Elhanddukstork och inbyggda spotlights i taket. Renoverad/ombyggd bastu 2018 med ny panel och nya bänkar.

TVÄTTSTUGA - GROVENTRÉ

Tvättstuga med klinkergolv och elgolvvärme. Här finns tvättmaskin och torktumlare, båda från 2014, frys i fullhöjd (2011), arbetsbänk med tvättho.

Övre plan

ALLRUM

Ljust och fint allrum/TV-rum med plats för sittgrupp. Ekparkettgolv. Utgång till solig balkong i syd/västläge med fin utsikt över Viggbyholms båthamn och Stora Värtan. Balkongen renoverades 2017 med nytt trägolv och nytt räcke.

SOVRUM

På det övre planet finns tre bra sovrum. Ett med en rymlig klädkammare, ett sovrum har fem garderober och det tredje har två garderober. Ekparkett i samtliga rum.

BADRUM

Kaklat badrum (2008) med klinkergolv och elgolvvärme. Här finns dusch med glasvägg, toalett, handfat med skåp och ett takfönster. Elhanddukstork och inbyggda spotlights i taket.

VIND

Mycket bra förvaring på golvad vind åtkomlig från allrummet via lucka med stege.

Övrigt

Områdesbeskrivning

Lugnt, attraktivt och mycket barnvänligt område vid återvändsgata. Lekplats och grönområde finns i kvarteret (i samfällighetsförening) och vid Lorensviksparken vid hamnen. Perfekt för den unga barnfamiljen. Nära till fina strövområden och strandpromenader utefter Värtan. Flera populära badstränder finns såsom Hägernäs Strand och Näsaängsbadet i Näsbypark som är flitigt besökta av barnfamiljer.

Närmaste skola är Drakskeppsskolan på Per Sundergs väg, ett stenkast från huset och Viggbyskolan, båda med åk 0-5 samt Bergtorpsskolan åk 6-9. Närmaste förskola är Pilfinken som finns i kvarteret nedanför huset. Det finns ett flertal skolor och förskolor inom räckhåll. För detaljerad information om dessa, se www.taby.se

För båtintresserade finns Viggbyholms Båtklubb, en av Sveriges största båtklubbar med en hamn för ca 900 båtar. Viggbyholms Herrgård med ridhus och stall några minuters promenad från huset.

Bra bussförbindelse till Täby Centrum, hållplats nere på Drakskeppsvägen. Tåg, Roslagsbanan, Viggbyholms Station eller Näsbypark C, ligger drygt 10 minuters promenad från huset.

Tillträde efter överenskommelse.

Uppgiften i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.

Ansvarig fastighetsmäklare

Carl Berggren

Tel

08-665 00 13

Mobil

070-722 43 16

Epost

carl@berggrenhorle.se

Tillbaka