Till salu: Drakskeppsvägen 45

231kvm – 8rum
Begärt pris/bud Budgivning pågår
13 800 000 kr
Högsta bud: 12 900 000 kr (Se budhistorik)

Beskrivning

Representativ byggmästarvilla, totalt 363 m² med underbart soligt söderläge och fin sjöutsikt över Värtan och småbåtshamnen. Generösa sällskapsytor, stort modernt kök, tre öppna spisar och 4-5 sovrum. Solig balkong och inglasat exklusivt uterum/vinterträdgård med sjöutsikt. Pool inomhus. Mycket attraktivt sjönära läge på Viggbyholms sjösida nära kommunikationer och skolor. Bergvärme. Vacker välskött trädgårdstomt med fina uteplatser.

Fastigheten Lorensvik 2

Drakskeppsvägen 45, 183 63 Täby
Belägen i Täby kommun, Täby församling
Skattesats 30.64

Storlek

Boarea 231 m2, biarea 132 m2 Areauppgifter enligt uppmätning 2017-10-30
8 rum, varav 4-5 sovrum.

Tomt

Tomtarea 961 m² (friköpt). Välskött och fint planerad trädgårdstomt.

Dokument

Besiktning-Drakskeppsv.-45.pdf
Drakskeppsvagen-45-uppmatning.pdf
Energideklaration-Drakskeppsvagen-45.pdf

Ekonomi

Pris 13 800 000 kr eller högstbjudande

Taxeringsvärdet är 6 616 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 2 457 000 kr. Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd. Värdeår 1970.

Budhistorik

  • BudBudgivare
  • 12 900 000 kr 1 13/4 10:23
Dölj Visa budhistorik

Driftkostnad

Ca 82 264 kr/år och fördelas enligt följande:

El

71869 kr

Renhållning

2500 kr

Vatten/avlopp

7895 kr

Pantbrev

Det finns 10 st pantbrev uttagna om sammanlagt 12 750 000 kr.

Servitut, planbestämmelser m m

Servitut: Rättigheter-last: Avtalsservitut Ledning

Avtalsservitut Ledning
Avtalsservitut Ledning
Planbestämmelser: Stadsplan (1969-09-11)

Detaljer

Byggnad

Byggnadsår

1970

Grund

Betongplatta

Stomme

Lättbetong

Bjälklag

Betong

Fasad

Tegel

Takbeklädnad

Betongpannor. Allt nytt 2017

Utv. plåtarbeten

Målad galvaniserad plåt.

Hängrännor

Målad galvaniserad plåt, nytt 2017

Fönster

3-glasfönster, bytta 2007

Ventilation

Mekanisk frånluftsventilation

Murstock

Murad skorsten med rökgasfläkt

Vatten

Kommunalt vatten

Avlopp

Kommunalt avlopp

Radon

Långtidsmätning utförd 2013, årsmedelvärde 180 Bq/m3

Uppvärmning

Bergvärme IVT Greenline

Bilplats

Garage om 22 m² med plats för 1 bil. Elmanövrerad garageport. Från garaget nås groventrén. Mycket praktiskt, inte minst vintertid. Det finns gott om plats för ett flertal bilar på garageinfarten.

Övriga byggnader

Friggebod.

Uteplats

Soliga uteplatser i söder- och västerläge. Dessutom finns den underbara "vinterträdgården", uterummet med utgång från vardagsrummet. Här kan man njuta av solvärmen och den bästa sjöutsikten. Med elvärme i klinkergolvet och stora öppningsbara glaspartier kan man anpassa uteplatsen beroende på väderförhållanden och förlänga utesäsongen. Helt optimalt!

Planlösning

Välkommen till denna välbyggda villa med synnerligen attraktivt läge och fin sjöutsikt över Värtan. Villan är byggd i två plan med förskjutna våningsplan. Vackra marmortrappor och marmorgolv.

Entréplan

HALL

Ljus och välkomnande hall med gott om plats för sittgrupp eller passar utmärkt som matsal. Här finns en av villans tre öppna spisar. Vackert marmorgolv. Kapprum och gäst-wc intill.

VARDAGSRUM

Generöst vardagsrum med fantastisk sjöutsikt över Värtan och båthamnen. Vacker murad öppen spis. Fiskbensmönstrad ekparkett.

INGLASAT UTERUM

Från vardagsrummet finns utgång till ett underbart inglasat uterum från 2010 i söderläge och hänförande sjöutsikt. Klinkergolv och golvvärme.

KÖK

Stort modernt och fullutrustat kök. Här finns spishäll, grill, mikrougn, inbyggnadsugn, inbyggd kaffemaskin, kyl/rys i fullhöjd, diskmaskin samt fläkt. Klinkergolv med golvvärme. Stor köksö.

½ tr upp

SOVRUM

På detta plan finns tre bra sovrum, varav ett med balkong mot sjön. Det största sovrummet består av två sovrum som byggts samman. Det är enkelt att återställa till två sovrum om så önskas.

BADRUM

Ljust och fint helkaklat badrum från 2007 med bubbelbadkar, stort handfat med dubbla blandare, toalett och elhanddukstork. Mosaikgolv med elektrisk golvvärme.

½ ner från entréplan

SOVRUM

Ett mycket stort sovrum bestående av sovdel och sällskapsdel. Bra förvaring i hel garderobsvägg med skjutdörrar. Utgång till uteplats och trädgården. Rummet går givetvis att dela av till två sovrum om så önskas.

GROVENTRÉ

Praktisk entré med gott om plats för ytterkläder. Här finns även gäst-wc.

Ingång till garaget intill.

½ tr ner

POOLRUM

Ljust och trivsamt poolrum med kaklad pool. Poolen tömdes 2016 och har därefter inte används. Här finns även en murad öppen spis. Klinkergolv med vattenburen golvvärme. Utgång till trädgården.

BIORUM

Stort och bra allrum som inretts som biorum. Det kan även användas som lekrum, TV-rum eller sällskapsrum för familjens barn/ungdomar.

TVÄTTSTUGA

Fin tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Mycket bra förvaring i ett flertal skåp och garderober. Granitbänk med infälld tvättho. Klinkergolv.

FÖRRÅD - PANNRUM

På detta plan finns två rymliga förrådsrum samt pannrum för bergvärmen.

Övrigt

Områdesbeskrivning

Attraktivt läge på Viggbyholms solsida med fina Lorensviksparken nedanför kvarteret. Där finns en bra lekplats, boulebana och en härlig strandpromenad. I området finns Viggbyholms småbåtshamn, rackethall, ishall, fotbollsplan och Viggbyholms Herrgård med ridhus och stall endast några minuters promenad från huset. Populära badstränder finns i närheten, Hägernäs Strand eller Näsaängsbadet i Näsbypark är flitigt besökta av barnfamiljer. Det finns även ett flertal mindre stränder och klippbad med promenadavstånd.

Bra bussförbindelse till Täby Centrum. Hållplats på motstående sida av Drakskeppsvägen. Bussen stannar vid Näsbyparks Centrum där även Roslagsbanan finns.

Närmaste skolor är Drakskeppsskolan F-5 och Viggbyskolan F-5 samt Bergtorpsskolan åk 6-9.

Närmaste förskola är Pilfinken som ligger på Per Sundbergs väg. Det finns ett flertal skolor och förskolor inom räckhåll. För detaljerad information om dessa, se www.taby.se

Tillträde efter överenskommelse.

Uppgiften i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.

Ansvarig fastighetsmäklare

Carl Berggren

Tel

08-665 00 13

Mobil

070-722 43 16

Epost

carl@berggrenhorle.se

Tillbaka