Drakskeppsvägen 41a

260kvm – 7rum
Begärt pris/bud
13 500 000 kr

Beskrivning

Representativ och mycket trivsamt planerad villa, totalyta 323 m². Attraktivt soligt söderläge med fin sjöutsikt över Värtan och småbåtshamnen. Underbart ljust vardagsrum med stor öppen spis. Generösa altaner med fantastisk utsikt. Perfekt läge nära kommunikationer och skolor. Låg driftskostnad.

Fastigheten Lorensvik 5

Drakskeppsvägen 41a, 183 63 Täby
Belägen i Täby kommun, Täby församling
Skattesats 30.65

Storlek

Boarea 260 m2, biarea 63 m2 Areauppgifter enligt uppmätning 2006
7 rum, varav 4-5 sovrum.

Tomt

Tomtarea 1 002 m² (friköpt).
Uppvuxen, plan och fin trädgårdstomt med gott om plats för lek och spel. Här växer bland annat hallon, röda och svarta vinbär, krusbär och äppelträd.

Dokument

Besiktning.pdf
Drakskeppsvagen-41a-fragelista.pdf
Energideklaration.pdf
Fuktmatning-Drakskeppsvagen-41A.pdf
Sotarprotokoll.pdf
Tomtkarta-Drakskeppsv.-41a.pdf

Ekonomi

Pris 13 500 000 kr eller högstbjudande

Taxeringsvärdet är 7 177 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 2 975 000 kr. Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd. Värdeår 1979.

Driftkostnad

Ca 31 020 kr/år och fördelas enligt följande:

El

25241 kr

Renhållning

2480 kr

Vatten/avlopp

3299 kr

Pantbrev

Det finns 13 st pantbrev uttagna om sammanlagt 5 000 000 kr.

Servitut, planbestämmelser m m

Servitut: Rättigheter-last: Avtalsservitut Ledning; Avtalsservitut Ledning Mm

Avtalsservitut Ledning, Avtalsservitut Ledning Mm
Avtalsservitut Ledning; Avtalsservitut Ledning Mm
Planbestämmelser: Stadsplan (1969-09-11)

Detaljer

Byggnad

Byggnadsår

1979

Grund

Betongplatta

Stomme

Lättbetong (ej blåbetong) och trä

Bjälklag

Betong

Fasad

Fasadtegel

Takbeklädnad

Betongpannor

Utv. plåtarbeten

Plåt

Hängrännor

Plåt

Fönster

Aluminium 3-glas isolerglas

Ventilation

Mekanisk till- och frånluft med värmeväxlare

Murstock

Murad skorsten

Larm

Ja

Vatten

Kommunalt vatten

Avlopp

Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Luftvärmepump, direktverkande el samt oljefyllda radiatorer på nedre plan. Takvärmen på övreplan har ej använts av nuvarande ägare.

TV- och internetanslutning

TV: TV-antenn.
Internet: Det finns möjlighet att ansluta till fibernät som är draget i området.

Bilplats

Stort dubbelgarage samt plats för ytterligare två bilar på uppfarten. Garaget är uppvärmt och nås även från nedre planet. I garaget finns det förutom två bilplatser dessutom gott om plats för förvaring, verktyg och snickarbänkar. I anslutning till garaget finns det även en förrådsdel med egen ingång. Perfekt för cyklar och barnvagnar.

Uteplats

Det finns ett flertal soliga och fina uteplatser. I markplan, delvis under balkongen, finns ett stort soligt trädäck med plats för rejäl sittgrupp och solstolar. En mysig mindre uteplats finns på tomtens sydosthörn. Även den stora balkongen utmed hela sydsidan används flitigt. Dels för den fina sjöutsikten och att den är helt skyddad av ett tak. Även utanför köket, i sydostläge, finns en trivsam balkong med underbar utsikt över båthamnen. Passar perfekt för en trevlig sommarfrukost.

Planlösning

Välkommen till denna mycket trivsamma villa med generösa härliga sällskapsytor, fyra bra sovrum och fantastisk sjöutsikt.

Entréplan

HALL

Ljus och välkomnande entré med vackert högt glasparti. Kapprum med tre garderober och gäst-wc intill. Vackert klinkergolv.

VARDAGSRUM/MATSAL

Generöst vardagsrum med fantastisk sjöutsikt över Värtan och båthamnen. Stora fönsterpartier ger ett fint ljusinläpp och härlig utsikt. Vacker murad öppen spis som också på ett naturligt sätt delar av vardagsrum och matsal. Parkettgolv. Från vardagsrummet har man utgång till en underbar stor altan med söderläge och hänförande utsikt.

KÖK

Ljust och rymligt kök med matplats för ca 6-8 personer. Köket är utrustat med elspis, kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin samt fläkt. Klinkergolv. Utgång till en härlig solig balkong, perfekt för morgonkaffet eller sommarlunchen. Från balkongen finns även en trappa ner till trädgården och uteplatserna.

TVÄTTSTUGA

I perfekt anslutning till kök och badrum ligger tvättstugan med tvättmaskin och torktumlare från Miele. Här finns även ett torkskåp.

SOVRUM - DRESSING ROOM

Stort och luftigt sovrum med parkettgolv. I anslutning till sovrummet finns ett stort fint dressing room med ett flertal garderober och ingång till badrummet. Dessutom finns en rymlig klädkammare.

BADRUM

Ljust och stort helkaklat badrum med dubbla handfat, handdukstork, toalett, bidé samt dusch. Två fönster. Klinkergolv med elektrisk golvvärme.

Nedre plan

Fin trappa i ek leder ned till nedre plan. Samtliga bostadsrum har ekparkettgolv.

ALLRUM

Stort ljust allrum som med fördel används av familjens juniorer. Exempelvis lekrum, TV-rum eller sällskapsrum för tonåringarna. Utgång till trädgården och trivsamma uteplatser.

SOVRUM

Tre mycket bra och rymliga sovrum med inbyggda garderober. Parkettgolv.

BADRUM

Kaklat badrum med dusch, handfat och handdukstork. Klinkergolv med elektrisk golvvärme. Separat wc ligger intill badrummet.

KLÄDKAMMARE

Mycket bra klädkammare med gott om plats för förvaring.

Från nedre planet nås även garaget och det finns även en groventré mot garageinfarten. Mycket praktiskt, inte minst vintertid.

Övrigt

Områdesbeskrivning

Attraktivt läge på Viggbyholms solsida med fina Lorensviksparken nedanför kvarteret. Där finns en bra lekplats, boulebana och en härlig strandpromenad. I området finns Viggbyholms småbåtshamn, rackethall, ishall, fotbollsplan och Viggbyholms Herrgård med ridhus och stall endast några minuters promenad från huset. Populära badstränder finns i närheten, Hägernäs Strand eller Näsaängsbadet i Näsbypark är flitigt besökta av barnfamiljer. Det finns även ett flertal mindre stränder och klippbad med promenadavstånd.

Bra bussförbindelse till Täby Centrum. Hållplats på Drakskeppsvägen, mittemot huset. Bussen stannar vid Näsbyparks Centrum där även Roslagsbanan finns.

Närmaste skolor är Drakskeppsskolan F-5 och Viggbyskolan F-5 samt Bergtorpsskolan åk 6-9.

Närmaste förskola är Pilfinken som ligger på Per Sundbergs väg. Det finns ett flertal skolor och förskolor inom räckhåll. För detaljerad information om dessa, se www.taby.se

Tillträde efter överenskommelse.

Uppgiften i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.

Tillbaka