Såld: Storskärsgatan 4, 5 tr

84kvm – 5 tr

Beskrivning

Underbart vacker lägenhet på 5 tr vid Tessinparken med två härliga balkonger och fungerande öppen spis. Stort fint vardagsrum med vackert glasparti och utgång till balkong med utsikt mot park och grönska. Hela lägenheten är mycket smakfullt renoverad med många fina originaldetaljer bevarade.

Bostadsrättslägenhet
lgh nr 21

Storskärsgatan 4, 5 tr, 115 29 Stockholm
Våningsplan 5 av 7. Hiss finns.
Belägen i Stockholm kommun, Oscar församling
Skattesats 30.74

Storlek

Boarea 84 m2.
3,5 rum och kök, varav 2 sovrum. Lägenheten kan göras om till en 4:a genom att flytta köket till matsalsdelen. Se bifogad alternativ planlösning.

Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bostadsrättsförening

Huset byggdes 1932 och har 32 lägenheter bestående av 31 bostadsrätter och 1 hyresrätt ( på 84 kvm) samt 2 lokaler som båda är uthyrda.

Se gärna föreningens hemsida www.storskaret1.se

Dokument

5202059_1-129-4_2Dv2_print.pdf
5202059_1-145-4_3D_print.pdf
5202059_1-312-4_2D_print.pdf
Arsredovisning-2015-Brf-Storskaret-1-1.pdf
Stadgar-Brf-Storskaret-1.pdf

Ekonomi

Avgift

4072 kr / månaden.
I avgiften ingår värme samt vatten.
Avgiften kommer att sänkas med 5%från 1/1 2017

Överlåtelseavgift

1108 kr

Driftkostnad

Ca 568 kr / månaden.

Total årsförbrukning av hushållsström är 2146 kWh/år

Andel i föreningen

4.53%

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren, Brf Storskäret 1 samt förvaltaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Detaljer

Byggnad

Byggnadsår

1932

Utförda renoveringar:

2015 - Renovering av tvättstuga. Målning källare.

2014 - Nytt sophanteringssystem. 3-fas el indragen. Målning av takfoten

Nya låsbara cykelställ.

2013 - Totalrenovering av samtliga fönster. Målning av balkonger. Översyn av taket, samt byte av vissa stuprör. Byte av källardörrar samt vindsdörr.

Byte av armatur i trapphuset. Byte av armatur på vinden. Målning av hissdörrar samt tak i trapphuset. Ny entrédörr av ek. nstallation av avfallskvarnar. Värmeslingor monterade i stuprör och hängrännor.

2012 - Renovering av samtliga rökgångar för öppna spisar.

2011 - Relining av avloppstammarna. Renovering av kungsbalkongerna.

Brandsäkring av huset

TV- Internetanslutning

TV: Com Hem
Internet: Via kabel-TV. Com Hem.

Balkong/uteplats

Två blakonger med utsikt mot Tessinparken. En större balkong med söderläge och utgång från vardagsrummet samt en mindre med utgång från Master Bedroom.

Övriga utrymmen

Det finns cykelförråd/barnvagnsrum och ett rejält vindsförråd med högt i tak vilket ger plats för mycket förvaring. I källaren finns en nyrenoverad och fin tvättstuga med två maskiner, torktumlare, torkskåp, mangel samt torkrum.

Planlösning

Stilren och mycket trivsam lägenheten med många vackra bevarade originaldetaljer. Hela lägenheten genomgick en totalrenovering 2012/2013 då bland annat alla el drogs om, samtliga väggar bredspacklades och målades, badrum, gäst-wc samt kök renoverades. Sammantaget ett mycket ljust och härligt boende med närhet till allt!

HALL

Hall med vackert golv av kolmårdsmarmor. Kapphängare och förvaringsmöbel i original. Fint renoverad wc med vägghängd toalett och inbyggd förvaring. Klinkergolv.

VARDAGSRUM

Fantastiskt ljust och soligt vardagsrum med stort vackert fönsterparti med pardörrar ut till den soliga balkongen i söderläge. Fin stavparkett och fungerande öppen spis. I anslutning till vardagsrummet finns en rejäl matsalsdel.

SOVRUM

Två sovrum varav ett stort Master Bedroom med plats för arbetshörna och med utgång till balkong med morgon och kvällssol och utsikt mot Tessinparken. I anslutningen till sovrummen finns det gott om plats för förvaring i två stora klädkammare. Fin stavparkett. Ett mindre sovrum med fin heltäckningsmatta.

KÖK OCH SERVERINGSGÅNG

Ljust och trivsamt kök med specialbeställda överfalsade skåpsluckor, specialbeställd spisfläkt samt laserskuren bänkskiva i det klassiska mönstret Virrvarr designat av Sigvard Bernadotte. Full maskinell utrustning, integrerad diskmaskin, hel kyl samt frys, gashäll, elugnoch avfallskvarn. Samtliga vitvaror från Siemens. Serveringsgång med bevarade fina original serveringsskåp som rymmer mycket porslin.

BADRUM

Smakfullt renoverat badrum med badkar, tvättställ samt tvättmaskin. Klinkergolv med golvvärme. Handdukstork.

MÖJLIG 4:A

Flera lägenheter i föreningen med samma originalplanlösning disponeras idag som 4:or, där köket blir till ytterligare ett sovrum. Köket flyttas istället till matsalen, se alternativ planlösning.

Övrigt

Områdesbeskrivning

Mycket attraktivt läge vid Tessinparken. Ett trivsamt och vackert boende med promenadavstånd till såväl Djurgården, Ladugårdsgärdet samt Fältöversten med all tänkbar service och bra mataffärer. Mycket bra kommunikationer med flera bussar och T- bana Karlaplan.

Tillbaka