Såld: Granitvägen 8 B

123kvmtr

Beskrivning

Exklusiv lägenhet med högt fritt läge och hänförande fri utsikt över Värtan och Viggbyholms båthamn. Byggd 2008 i stilren arkitektur och med fina materialval. Optimalt planerad med kök och vardagsrum i öppen planlösning, braskamin, två balkonger och en stor altan. Generösa sällskapsytor. 3 bra sovrum. Elegant badrum samt egen tvättstuga. Allt i toppskick. Underbart boende med villakänsla och de praktiska fördelarna med lägenhet. Idylliskt belägen i villaområde. OBS! i månadsavgiften ingår två parkeringsplatser, fiber för TV & bredband 100 Mbit & fast telefoni samt två förråd. Sammantaget är detta utan tvekan en av Täbys absolut finaste lägenheter!

Bostadsrättslägenhet
lgh nr 12

Granitvägen 8 B, 183 63 Täby
Våningsplan av . Hiss finns.
Belägen i Täby kommun, Täby Församling församling
Skattesats 30.64

Storlek

Boarea 123 m2.
4 rum och kök, varav 3 sovrum.

Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bostadsrättsförening

Brf Drakskeppet ligger vackert beläget med strålande utsikt över Viggbyholms båthamn och Stora Värtan. Föreningen består av 12 lägenheter i fyra hus som byggdes 2008. Arkitekturen är inspirerad av sydspansk markanläggning i kombination med svensk nyfunkis.

Föreningen har en fantastisk trädgård ritad av den kände trädgårdsarkitekten Folke Mattsson som är en av Sveriges främsta experter på trädgårdsväxter och trädgårdsdesign. Trädgården ligger vackert mellan husen med många unika växter, blommor och prydnadsbuskar. Den sköts regelbundet av en trädgårdsmästare och har ett bevattningssystem som tillgodoser alla växters behov.

Dokument

brf-Drakskeppet-Arsredovisning-2016.pdf

Ekonomi

Avgift

7556 kr / månaden.
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV samt bredband 100 Mbit/s samt 2 parkeringsplatser och fast telefoni.

Överlåtelseavgift

1120 kr

Driftkostnad

Ca 500 kr / månaden.

Andel i föreningen

8.67728%

Andel i årsavgiften

8.67728%

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren, Brf Drakskeppet samt förvaltaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Detaljer

Byggnad

Byggnadsår

2008

Uppvärmning

Bergvärme

TV- Internetanslutning

TV: Fastigheten är ansluten till fibernät. I månadsavgiften ingår bredband, kabel-TV och fast telefoni. Nuvarande ägare har även en egen parabol.
Internet: Via fiber. Hastighet: 100 Mbit/s. Ingår i månadsavgiften. Mot pristillägg kan hastigheten uppgraderas.

Balkong/uteplats

Det finns två härliga balkonger med underbar sjöutsikt. Den större ligger utanför matplatsen, i sydvästläge, vilket erbjuder optimalt med sol. Den andra finns utanför master bedroom. Dessutom finns en stor altan i sydostläge, även den med fin sjöutsikt. Här finns plats för stor matgrupp och grill.

Övriga utrymmen

Det finns ett stort källarförråd 9 kvm med gallerbur och ett praktiskt förråd i trapphuset utanför lägenhetsdörren.

Cykelrum och extra duschrum finns i källaren.

Det finns två rum att hyra à 1500 kr/månad.

Bilplats

Det finns 2 garageplatser i föreningen. Hyra 2 000 kr/månad. Till garageplats är det separat kö.

2 parkeringsplatser ingår i månadsavgiften.

Planlösning

Välkommen till denna fantastiska våning med hänförande sjöutsikt över Stora Värtan. Våningen upptar hela våningsplanet vilket ger en optimal planlösning och fönster i fyra väderstreck. Fantastisk rymd och luftig känsla med stora fönsterpartier. Öppen och flexibel planlösning inbjuder till många möjligheter. Vackert ekgolv utom i våtrum och hall. Vattenburen golvvärme i hela lägenheten. Två stora soliga balkonger samt en stor altan med plats för grillen. Härlig sjöutsikt från alla uteplatser! Sammantaget en underbar våning att trivas i.

HALL

Välkomnande hall med rymlig garderob. Klinkergolv.

VARDAGSRUM

Underbart ljust och rymligt vardagsrum i vinkel. Här finns plats för generösa sittgrupper och den vackra sjöutsikten kan avnjutas från det stora burspråksfönstret. Utgång till båda soliga balkongerna. I vardagsrummet finns även en värmande braskamin.

KÖK

Exklusivt och fullutrustat kök med bänkskivor av granit. Här finns induktionshäll, inbyggnadsugn, micro, kyl/frys, diskmaskin, vinkyl samt en spisfläkt. Snygg och praktisk bardisk som avgränsar mot matplatsen.

MATPLATS

Med våningens öppna planlösning utgör matplatsen en del av hela sällskapsdelen. Här finns gott om plats för många middagsgäster. Givetvis finns den fina sjöutsikten även härifrån.

SOVRUM

I våningen finns tre bra sovrum med rymlig förvaring i stora garderober. Önskas ytterligare sovrum är det möjligt att dela av vardagsrummets vinkel och på så vis skapa ett fjärde sovrum. Från master bedroom finns utgång till både en härlig balkong och den stora altanen med plats för stor sittgrupp, det är även tillåtet att använda grill. Fin sjöutsikt från både altan och balkongen.

BADRUM

Stort härligt helkaklat badrum med både bubbelbadkar och dusch. Här finns toalett, stort dubbelhandfat med kommod, handdukstork. Klinkergolv och golvvärme.

GÄST-WC / TVÄTTSTUGA

Kaklad gäst-wc med klinkergolv. Här står även en tvättpelare bestående av tvättmaskin och torktumlare, båda Miele samt ett torkskåp. Det är enkelt att ordna en duschhörna om torkskåpet och skåpet bredvid tas bort. Där finns en golvbrunn.

Övrigt

Områdesbeskrivning

Högt och fritt läge på Viggbyholms solsida med fina Lorensviksparken straxt nedanför. Där finns en bra lekplats, boulebana och en härlig strandpromenad. I området finns Viggbyholms småbåtshamn, rackethall, ishall, fotbollsplan och Viggbyholms Herrgård med ridhus och stall endast några minuters promenad från huset. Populära badstränder finns i närheten, Hägernäs Strand eller Näsaängsbadet i Näsbypark är flitigt besökta av barnfamiljer. Det finns även ett flertal mindre stränder och klippbad med promenadavstånd.

Bra bussförbindelse till Täby Centrum. Nära till hållplatser på Vretvägen och Drakskeppsvägen. Bussen stannar vid Näsbyparks Centrum där även Roslagsbanan finns.

Närmaste skolor är Drakskeppsskolan F-5 och Viggbyskolan F-5 samt Bergtorpsskolan åk 6-9.

Närmaste förskola är Pilfinken som ligger på Per Sundbergs väg. Det finns ett flertal skolor och förskolor inom räckhåll. För detaljerad information om dessa, se www.taby.se

Ansvarig fastighetsmäklare

Carl Berggren

Tel

08-665 00 13

Mobil

070-722 43 16

Epost

carl@berggrenhorle.se

Tillbaka